דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחם גיאורגי ממולא בגבינות, ירקות וביצה קשה
כריך גיאורגי חם וטעים
  • הכנת הירקות האפויים:
  • 1 יש להשרות את החציל כחצי שעה עם מלח להוצאת המרירות.
  • 2 להכניס את הירקות לתבנית, לתבל ולהזליף שמן זית, ולהכניס לתנור בחום 180 מעלות עד להתרככות.
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת מיקסר יש להכניס קמח, שמרים וסוכר. לערבב ולהוסיף את המחמאה וככוס וחצי מים. לערבב שוב.
  • 2 לאחר איחוד החומרים להוסיף מלח, יתרת המים ולבסוף שמן.
  • 3 ללוש כ- 5-7 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  • 4 להשתדל מלהימנע להוסיף קמח רק באם הבצק דביק מדי.
  • 5 לשמן את פני הבצק עם ממש מעט שמן (כרבע כף).
  • 6 להניח להתפחה למשך כשעה וחצי. ללוש שוב ולהניח להתפחה נוספת. כעת לכדרר כדורים (מקילו קמח כ- 15-17 כדורים בינוניים).
  • להניח שוב למנוחה של 15 דקות.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מרדדים על משטח מקומח מעט כדור בצק.
  • 2 מסדרים 2 פרוסות מכל סוג גבינה או כ- 3 פרוסות מגבינה אחת.
  • 3 מעל להניח מעט מהירקות האפויים.
  • 4 מעל הירקות להניח כ- 3-4 פרוסות של ביצה קשה. לסגור היטב לצורת אליפסה מאורכת.
  • 5 לאפות בחום בינוני של 180 מעלות כ- 20 דקות עד הזהבה.
  • 6 להוציא את המאפים מהתנור ובעודם חמים להניח מגבת מעל (המגבת מעניקה למאפה רכות).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בחצילים מטוגנים. ניתן להוסיף ולשנות ירקות על פי העדפה. במקור יש להשתמש בגבינת סולגוני במקום גבינת המוצרלה. ניתן לוותר לגמרי על גבינת המוצרלה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 16.9% 17.7% 64.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב