מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 324 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מרק אסיאתי עם אטריות
- 1 מקלפים את הבצל וחותכים לשני חצאים. מקלפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גסות. חותכים את מקלות הסלרי לחתיכות גסות. את עלי הסלרי מאחדים לצרור קטן וקושרים כדי שלא יתפזרו.
- 2 מכניסים לסיר 6-8 גרונות עוף, מוסיפים את הירקות, עלי הדפנה והפלפל השחור, וממלאים את הסיר במים כמעט עד הסוף.
- 3 מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40-50 דקות על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים. ממליחים לקראת סוף הבישול.
- 4 מבשלים את אטריות המרק לפי הוראות היצרן.
- 5 מסננים את המרק ושומרים את כל הירקות המבושלים והבשר בצד.
- 6 להגשה: מכניסים לקערת מרק אטריות מבושלות, מוסיפים ירקות מבושלים חתוכים, חתיכות עוף מבושל וחצי ביצה קשה, ומוזגים מעל כמה מצקות של ציר עוף.
- 7 המרק מוכן - בתיאבון
- הערות:
- 1 כמות עצמות/בשר לציר תלויה בגודל הסיר. אם רוצים מרק מרוכז ושומני יותר - מוסיפים יותר עצמות/כנפיים/גרונות.
- 2 אני ממליחה את המרק רק לקראת הסוף על מנת לא להגזים עם המלח: העוף והסלרי מפרישים מליחות בזמן הבישול.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
במקום גרונות ההודו ניתן להשתמש ב- 6-8 כנפי עוף (או שלד עוף מפורק עם שאריות בשר).
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.6% |
15.5% |
42.9% |
37% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב