מצרכים למתכון
48 מנות/יחידות, 61 גרם למנה\יחידה (12 סהרונים - כל סהרון שווה ל- 4 מנות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
סהרונים במילוי שוקולד השחר
- 1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, החמאה, הביצים והחלב בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שנוצר מרקם רך וחלק אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח, מוסיפים את גרידת הלימון ולשים שוב. מתפיחים כחצי שעה נוספת.
- 2 מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים, מכסים ומכניסים למקרר להתפחה קצרה נוספת (כך גם יהיה יותר קל לעבד את הבצק).
- 3 מוציאים כדור כדור, מרדדים לעלה דק וחותכים בקצה הקרוב אלינו 10 פסים לאורך (אורך הפסים עד רבע מגודל עיגול הבצק). מורחים בערך כפית גדושה מממרח השוקולד, מפזרים מעל 2 כפיות מתערובת הקקאו (מערבבים את כל מצרכי תערובת הקקאו בקערה) ומגלגלים לרולדה. כשמגיעים לפסים שיצרנו, כורכים אותם מעל הבצק ומניחים על התבנית בצורת סהרון. מורחים בביצה טרופה עם דבש ומפזרים מעל שומשום או פרג.
- 4 מתפיחים שוב כרבע שעה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 15-20 דקות.
- 5 בהצלחה ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר לאחר אפייה לצקת מעל סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.5% |
16.2% |
10% |
73.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב