דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (מספר קציצות מוערך)

  • מעטפת תפוחי האדמה
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך ל- 4 ופרוס לרבעי טבעות
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • תפוח אדמה - 5 יחידות גדולות - סה"כ (1.62 ק"ג)
    מבושלים ומרוסקים (אדומים)
  • קמח מצות - 4 כפות גדושות - סה"כ (64 גרם)
    או פירורי לחם
  • ביצה - Medium
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית גדושה
    גרוס - לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס - קורט (1 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלית הבשר
  • בשר בקר טחון - 400 גרם
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 שיניים
    שיני שום קצוצות
  • כוסברה מיובשת - כפית (1 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • צ`ילי גרוס - קורט (1 גרם)
    לפי הטעם
  • פפריקה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פטרוזיליה - 5 גבעולים בינויים - סה"כ (50 גרם)
    גבעולים קצוצים
  • הטיגון
  • ביצה - Medium
    טרופה לטבילה
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות תפוחי אדמה עם בשר
קציצות ממולאות בשר כמו קובה
  • 1 מטגנים את בצל אחד (חתוך ל- 4 ופרוס לרבעי טבעות) בכף שמן קנולה עד הזהבה, ומוסיפים לתפוחי האדמה לאחר שבישלנו, קילפנו וריסקנו אותם למרקם של "פירה". מוסיפים את שאר המצרכים של המעטפת ומערבבים.
  • 2 הכנת מלית הבשר: מאדים במחבת טפלון/קרמי את הבשר תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים בצל אחד קצוץ, שום והתבלינים למלית. ממשיכים לערבב ולאדות עד ריכוך הבצל. לאחר מספר דקות, כשהבשר כבר מבושל, מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים באידוי עוד כחמש דקות.
  • 3 יוצרים כדורים, מעצבים לצורה של קציצה עגולה וטובלים בקערה עם ביצה טרופה. אפשר גם לאחר הביצה לטבול בפירורי לחם מוזהבים (לא חובה).
  • 4 חלק מהקציצות (או כולן - לפי בחירה, אפשר לטגן חלק מהקציצות גם בלי המלית) ממלאים בבשר המאודה שהכנו וטובלים בביצה הטרופה. פעולת המילוי של הקציצה בבשר כמו שמכינים קובה. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים עם כחצי כוס שמן. זהו - הקציצות/קובות מוכנות!
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול/אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 20.5% 20.7% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב