מצרכים למתכון
18 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (מספר קציצות מוערך)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קציצות ממולאות בשר כמו קובה
- 1 מטגנים את בצל אחד (חתוך ל- 4 ופרוס לרבעי טבעות) בכף שמן קנולה עד הזהבה, ומוסיפים לתפוחי האדמה לאחר שבישלנו, קילפנו וריסקנו אותם למרקם של "פירה". מוסיפים את שאר המצרכים של המעטפת ומערבבים.
- 2 הכנת מלית הבשר: מאדים במחבת טפלון/קרמי את הבשר תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים בצל אחד קצוץ, שום והתבלינים למלית. ממשיכים לערבב ולאדות עד ריכוך הבצל. לאחר מספר דקות, כשהבשר כבר מבושל, מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים באידוי עוד כחמש דקות.
- 3 יוצרים כדורים, מעצבים לצורה של קציצה עגולה וטובלים בקערה עם ביצה טרופה. אפשר גם לאחר הביצה לטבול בפירורי לחם מוזהבים (לא חובה).
- 4 חלק מהקציצות (או כולן - לפי בחירה, אפשר לטגן חלק מהקציצות גם בלי המלית) ממלאים בבשר המאודה שהכנו וטובלים בביצה הטרופה. פעולת המילוי של הקציצה בבשר כמו שמכינים קובה. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים עם כחצי כוס שמן. זהו - הקציצות/קובות מוכנות!
- 5 בהצלחה ובתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם בישול/אידוי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.8% |
20.5% |
20.7% |
54% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב