מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 515 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל))
- העוף המטוגן
- כרעי עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
- שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- שאר מצרכי התבשיל
- עגבניות - 5.5 יחידות בינוניות - סה"כ (946 גרם)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- שום - 2 שיניים
- תפוחי אדמה - 4.5 יחידות בינוניות - סה"כ (761 גרם)
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- פפריקה - 2 כפיות גדושות
- פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
- כמון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
תבשיל עוף חם ליום חורף קר
- 1 בסיר שטוח ורחב מטגנים העוף בשמן משני הצדדים עד להשחמה, ומניחים בצד על נייר סופג.
- 2 בינתיים מקלפים את העגבניות. השיטה הקלה ביותר היא לחלוט אותן, להניח בקערה עם מים רותחים למשך כ- 8-10 דקות ולאחר מכן לקלף.
- 3 באותו הסיר מטגנים את הבצל בשמן עד ללהזהבה. מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה החתוכים לריבועים גסים, וממשיכים לטגן עוד כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב.
- 4 בינתיים חותכים את העגבניות לריבועים, מוסיפים לסיר ומערבבים לעוד כ- 5 דקות. מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים, ומערבבים.
- 5 מוסיפים את חלקי העוף המטוגנים וממשיכים לבשל עוד כ- 40-45 דקות על אש בינונית.
- 6 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
הצעת הגשה: עם אורז.
במצרכים כתוב "כרעי עוף - חלקים אכילים בלבד" לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים עם העצמות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.9% |
14.9% |
40.7% |
39.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב