דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 443 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שקשוקה חצילים
שקשוקת חצילים נהדרת
  • 1 במחבת גדולה מטגנים את הפלפל האדום למשך כ- 6-8 דקות עד להזהבה (את השמן להוסיף בהדרגה ולפי הצורך). מוסיפים את השום לעוד כ- 2 דקות.
  • 2 מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים עד לריכוך ולהזהבה למשך כ- 15 דקות.
  • 3 קולפים את העגבניות החלוטות (6-8 דקות במים רותחים), חותכים אותן לקוביות גדולות, מוסיפים למחבת ומערבבים לעוד כ- 5 דקות.
  • 4 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים, מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים שוב.
  • 5 שוברים את הביצים ומניחים אותן שלמות בתוך המחבת, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר לעוד כ- 15-20 דקות נוספות עד שהביצים בשלות. הרי לכם שקשוקה חצילים מפנקת במיוחד!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להוסיף לשקשוקת החצילים גבינות מלוחות מעל.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 30.3% 16.7% 44.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב