מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
לביבות בריאות במיוחד לצליאקים
- 1 מסירים את העוקץ מעלי התרד הטריים ושוטפים היטב. שמים בסיר וממלאים במים עד כיסוי העלים. מבשלים עד לריכוך ומסננים מהמים.
- 2 מועכים את העלים המבושלים בעזרת מוט בלנדר או עם מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הביצים תוך בחישה. מוסיפים מלח ופלפל ואת פירורי הלחם ובוחשים. הבלילה די דלילה, במידת הצורך מוסיפים פירורי לחם, אך לא יותר מדי.
- 3 מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומשמנים קלות. כאשר המחבת חמה, לוקחים כף לא גדושה מהבלילה בכל פעם ומניחים במחבת. משטחים בעזרת הכף את הלביבה. מטגנים משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג. לביבות התרד מוכנות!
- 4 בתיאבון
- הערות:
- 1 משמנים את המחבת כמו שמשמנים תבנית לפני אפייה. אפשר להשתמש בספריי שמן. אחרי כל שני סיבובי לביבות, לשמן שוב.
- 2 את הלביבות האלה אני זוכרת מילדותי. אמא שלי נהגה להכין מהן והן היו נגמרות כמה דקות אחרי הכנתן. הלביבות קלילות וטעימות, מטוגנות במעט חמאה, זה חלק מטעמן המיוחד. אפשר להמיר את החמאה במעט שמן.
- 3 הטרחה הרבה ביותר היא לנקות את עלי התרד מהעוקץ, אך התוצאה שווה את המאמץ (ניתן להשתמש בתרד קפוא מופשר).
- 4 במקור אמא הכינה אותן עם קמח מצות ורק כשלא הייתה ברירה השתמשה בפירורי לחם. אני השתמשתי בפירורי לחם ללא גלוטן (כמובן).
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גבינות לפי הטעם, אך זה משנה את טעם הלביבות של אמא שלי.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.2% |
30.3% |
30.9% |
32.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב