דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות בריאות במיוחד לצליאקים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 24 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מסירים את העוקץ מעלי התרד הטריים ושוטפים היטב. שמים בסיר וממלאים במים עד כיסוי העלים. מבשלים עד לריכוך ומסננים מהמים.
  • 2 מועכים את העלים המבושלים בעזרת מוט בלנדר או עם מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הביצים תוך בחישה. מוסיפים מלח ופלפל ואת פירורי הלחם ובוחשים. הבלילה די דלילה, במידת הצורך מוסיפים פירורי לחם, אך לא יותר מדי.
  • 3 מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומשמנים קלות. כאשר המחבת חמה, לוקחים כף לא גדושה מהבלילה בכל פעם ומניחים במחבת. משטחים בעזרת הכף את הלביבה. מטגנים משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג. לביבות התרד מוכנות!
  • 4 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 משמנים את המחבת כמו שמשמנים תבנית לפני אפייה. אפשר להשתמש בספריי שמן. אחרי כל שני סיבובי לביבות, לשמן שוב.
  • 2 את הלביבות האלה אני זוכרת מילדותי. אמא שלי נהגה להכין מהן והן היו נגמרות כמה דקות אחרי הכנתן. הלביבות קלילות וטעימות, מטוגנות במעט חמאה, זה חלק מטעמן המיוחד. אפשר להמיר את החמאה במעט שמן.
  • 3 הטרחה הרבה ביותר היא לנקות את עלי התרד מהעוקץ, אך התוצאה שווה את המאמץ (ניתן להשתמש בתרד קפוא מופשר).
  • 4 במקור אמא הכינה אותן עם קמח מצות ורק כשלא הייתה ברירה השתמשה בפירורי לחם. אני השתמשתי בפירורי לחם ללא גלוטן (כמובן).
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גבינות לפי הטעם, אך זה משנה את טעם הלביבות של אמא שלי.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לאפות בתנור במקום לטגן.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25105
חלבונים (גרם)1.52 6.25
פחמימות (גרם)27
מתוכן סוכרים (גרם)0.09 0.35
שומנים (גרם)1.49 6.15
מתוכם שומן רווי (גרם)0.65 2.65
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)34.21 140.78
נתרן (מ"ג)72.63298.88
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 1.26
מים (גרם)18.0374.19
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)79.42326.85
ויטמין B (מ"ג)0.371.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.29
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.62
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.3491.94
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.32
ויטמין C (מ"ג)1.235.06
ויטמין D (מק"ג)0.180.73
ויטמין E (מ"ג)0.351.45
ויטמין K (מק"ג)61.77254.19
סידן (מ"ג)22.8694.09
ברזל (מ"ג)0.612.49
מגנזיום (מ"ג)11.9749.25
זרחן (מ"ג)24.2799.87
אבץ (מ"ג)0.210.85
אשלגן (מ"ג)72.29297.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.74
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.57
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.321.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.31.22

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.2% 30.3% 30.9% 32.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה