דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (כ- 28 פרוסות שטרודל תפוחים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
שטרודל תפוחים גיאורגי
שטרודל תפוחים מהמטבח הגיאורגי
  • 1 מוסיפים לקערה את הקמח, סוכר הוניל והמלח. מערבבים, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר המצרכים לבצק (מוסיפים את המים בהדרגה). מעבדים את הגלוטן של הקמח ולשים לבצק מעט נוקשה כ- 10 דקות, עד שנוצר מרקם חלק. מכסים ומשהים כחצי שעה. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים וממשיכים ללוש כל חלק מספר דקות, יוצרים כדורים, מכסים ומשהים כשעה.
  • 2 מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפים את מיץ הלימון והקינמון, ומערבבים.
  • 3 על משטח מעט מקומח מרדדים כדור בצק לעלה דק. מרימים את הבצק המרודד ומתחילים למתוח מהשוליים בתנועות סיבוב. ממשיכים ומותחים את הבצק בעזרת אגרופי הידיים מהמרכז כלפי חוץ. מניחים את הבצק על משטח, מקמחים מעל קלות ומזלפים שמן (כף אחת לכל עיגול בצק מתוך 4 הכפות) בעזרת אצבעות הידיים על פני הבצק.
  • 4 מפזרים רבע מתערובת התפוחים ורבע כוס סוכר (מתוך כוס הסוכר של המלית) על פני כל הבצק, ומגלגלים לרולדה (בגלל שהבצק דק ועדין, אפשר גם להיעזר ביריעת בד ולהניח מתחת לבצק). פורסים ל- 7, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט.
  • 5 מפזרים מעל פרוסות השטרודל מעט סוכר (מתוך 1/3 הכוס). עושים כך גם עם שאר כדורי הבצק כמובן.
  • 6 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה.
  • 7 שטרודל התפוחים מוכן - בהצלחה ובתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 6.2% 6.1% 83%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב