דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שטרודל תפוחים גיאורגי
שטרודל תפוחים גיאורגי
שטרודל תפוחים מהמטבח הגיאורגי

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (כ- 28 פרוסות שטרודל תפוחים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מוסיפים לקערה את הקמח, סוכר הוניל והמלח. מערבבים, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר המצרכים לבצק (מוסיפים את המים בהדרגה). מעבדים את הגלוטן של הקמח ולשים לבצק מעט נוקשה כ- 10 דקות, עד שנוצר מרקם חלק. מכסים ומשהים כחצי שעה. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים וממשיכים ללוש כל חלק מספר דקות, יוצרים כדורים, מכסים ומשהים כשעה.
  • 2 מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפים את מיץ הלימון והקינמון, ומערבבים.
  • 3 על משטח מעט מקומח מרדדים כדור בצק לעלה דק. מרימים את הבצק המרודד ומתחילים למתוח מהשוליים בתנועות סיבוב. ממשיכים ומותחים את הבצק בעזרת אגרופי הידיים מהמרכז כלפי חוץ. מניחים את הבצק על משטח, מקמחים מעל קלות ומזלפים שמן (כף אחת לכל עיגול בצק מתוך 4 הכפות) בעזרת אצבעות הידיים על פני הבצק.
  • 4 מפזרים רבע מתערובת התפוחים ורבע כוס סוכר (מתוך כוס הסוכר של המלית) על פני כל הבצק, ומגלגלים לרולדה (בגלל שהבצק דק ועדין, אפשר גם להיעזר ביריעת בד ולהניח מתחת לבצק). פורסים ל- 7, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט.
  • 5 מפזרים מעל פרוסות השטרודל מעט סוכר (מתוך 1/3 הכוס). עושים כך גם עם שאר כדורי הבצק כמובן.
  • 6 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה.
  • 7 שטרודל התפוחים מוכן - בהצלחה ובתיאבון חיוך
- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)156135
חלבונים (גרם)2.37 2.06
פחמימות (גרם)3228
מתוכן סוכרים (גרם)16.54 14.39
שומנים (גרם)2.43 2.11
מתוכם שומן רווי (גרם)0.21 0.19
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)7.71 6.71
נתרן (מ"ג)31.827.68
סיבים תזונתיים (גרם)1.82 1.58
מים (גרם)74.8865.17
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)4.794.17
ויטמין B (מ"ג)0.210.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.761.53
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.02
ויטמין C (מ"ג)0.310.27
ויטמין D (מק"ג)0.040.04
ויטמין E (מ"ג)0.060.05
ויטמין K (מק"ג)0.480.42
סידן (מ"ג)6.55.66
ברזל (מ"ג)0.190.16
מגנזיום (מ"ג)2.642.3
זרחן (מ"ג)10.038.73
אבץ (מ"ג)0.060.05
אשלגן (מ"ג)68.1359.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 6.2% 6.1% 83%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
כדורי שוקולד פשוטים וטעימים

כדורי שוקולד פשוטים וטעימים

קרפ קל להכנה

קרפ קל להכנה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

טופו מוקפץ עם ערמונים וירקות בתנור

טופו מוקפץ עם ערמונים וירקות בתנור

תבשיל עדשים וירקות

תבשיל עדשים וירקות

עוגת גבינה טבעונית קלאסית

עוגת גבינה טבעונית קלאסית

איך מכינים אורז: המדריך השלם להכנת אורז

איך מכינים אורז: המדריך השלם להכנת אורז

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪