מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 316 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
פשטידה מעלי כרוב במילוי בשר טחון
- 1 להרתיח את הכרוב והמלח בסיר מים עמוקים למשך כ- 20 דקות. לקרר את הכרוב בתוך קערה עם מים קרים, לקלף עלה עלה ולשים במסננת להגרת נוזלים.
- 2 לחמם את השמן במחבת ולטגן קלות את הבשר הטחון, להוסיף את העגבניות המרוסקות, הפטרוזיליה והתבלינים, להמשיך לטגן עוד כ- 10 דקות ולסנן מנוזלים.
- 3 לשמן תבנית פיירקס גדולה עגולה ולסדר את הכרוב באופן הבא: לסדר עלים בצורה שטוחה על התחתית (2-3 שכבות), מסביב לקערה לסדר כרוב כך שרבע עלה בקערה ו- 3/4 עלה יוצא ממנה לצדדים.
- 4 להעביר את תערובת הבשר לתבנית, לשטח ולסגור בעזרת עלי הכרוב. אם נשאר פתח גלוי באמצע אז לסגור בעזרת עלים.
- 5 למרוח את כל הפשטידה בביצה הטרופה מסביב לעלים.
- 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך כ- 35 דקות או עד להשחמה. להגיש חם!
- 7 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר רזה (כתף, פילה, פילה מודומה) או הודו אדום. ניתן לשלב ביניהם ועם עוף.
ציוד נדרש: תבנית פיירקס גדולה עגולה.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
| סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
| 8.4% |
17.7% |
49.4% |
24.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב