דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 316 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פשטידת כרוב ובשר
פשטידה מעלי כרוב במילוי בשר טחון
  • 1 להרתיח את הכרוב + כפית מלח בסיר מים עמוקים (כעשרים דקות). לקרר את הכרוב בתוך קערה עם מים קרים.
  • 2 לקלף עלה עלה ולשים במסננת להגרת נוזלים.
  • 3 לשים שמן במחבת ולטגן קלות את הבשר, להוסיף עגבניות מרוסקות, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים (כולל חצי כפית המלח הנותרת).
  • 4 להמשיך לטגן עוד 10 דקות. לסנן נוזלים.
  • 5 לשמן תבנית ולסדר את הכרוב באופן הבא: לסדר עלים בצורה שטוחה על התחתית (2-3 שכבות), מסביב לקערה לסדר כרוב כך שרבע עלה בקערה ו- 3/4 עלה יוצא ממנה לצדדים.
  • 6 לשפוך את הבשר לקערה, לשטח ולסגור בעזרת עלי הכרוב. אם נשאר פתח גלוי באמצע לסגור בעזרת עלים.
  • 7 לטרוף ביצה ולמרוח את כולה מסביב לעלים.
  • 8 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות עד להשחמה כ- 35 דקות.
  • 9 להגיש חם - בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר רזה (כתף, פילה, פילה מודומה) או הודו אדום. ניתן לשלב ביניהם ועם עוף.

ציוד נדרש: תבנית פיירקס גדולה עגולה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.1% 17.7% 49.8% 24.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב