דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת כרוב ובשר
פשטידת כרוב ובשר
פשטידה מעלי כרוב במילוי בשר טחון

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 316 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את הכרוב והמלח בסיר מים עמוקים למשך כ- 20 דקות. לקרר את הכרוב בתוך קערה עם מים קרים, לקלף עלה עלה ולשים במסננת להגרת נוזלים.
  • 2 לחמם את השמן במחבת ולטגן קלות את הבשר הטחון, להוסיף את העגבניות המרוסקות, הפטרוזיליה והתבלינים, להמשיך לטגן עוד כ- 10 דקות ולסנן מנוזלים.
  • 3 לשמן תבנית פיירקס גדולה עגולה ולסדר את הכרוב באופן הבא: לסדר עלים בצורה שטוחה על התחתית (2-3 שכבות), מסביב לקערה לסדר כרוב כך שרבע עלה בקערה ו- 3/4 עלה יוצא ממנה לצדדים.
  • 4 להעביר את תערובת הבשר לתבנית, לשטח ולסגור בעזרת עלי הכרוב. אם נשאר פתח גלוי באמצע אז לסגור בעזרת עלים.
  • 5 למרוח את כל הפשטידה בביצה הטרופה מסביב לעלים.
  • 6 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך כ- 35 דקות או עד להשחמה. להגיש חם!
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר רזה (כתף, פילה, פילה מודומה) או הודו אדום. ניתן לשלב ביניהם ועם עוף.

ציוד נדרש: תבנית פיירקס גדולה עגולה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של מזל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22671
חלבונים (גרם)25.03 7.91
פחמימות (גרם)124
מתוכן סוכרים (גרם)6.22 1.97
שומנים (גרם)8.95 2.83
מתוכם שומן רווי (גרם)2.73 0.86
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)81.31 25.71
נתרן (מ"ג)523.29165.47
סיבים תזונתיים (גרם)4.25 1.34
מים (גרם)265.884.05
ליקופן (מ"ג)0.870.28
ויטמין A (מק"ג)55.417.52
ויטמין B (מ"ג)8.12.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.08
ויטמין B3 (מ"ג)61.9
ויטמין B5 (מ"ג)0.990.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)76.6624.24
ויטמין B12 (מק"ג)2.630.83
ויטמין C (מ"ג)84.1826.62
ויטמין D (מק"ג)0.10.03
ויטמין E (מ"ג)0.950.3
ויטמין K (מק"ג)285.7190.34
סידן (מ"ג)11335.73
ברזל (מ"ג)3.431.08
מגנזיום (מ"ג)55.7717.63
זרחן (מ"ג)270.5385.54
אבץ (מ"ג)5.941.88
אשלגן (מ"ג)793.9251.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.210.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.4% 17.7% 49.4% 24.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.