דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מפרום ביתי
מפרום ביתי
מפרום ביתי
מפרום, מישהו?

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 151 גרם למנה\יחידה (15-20 יחידות מפרום)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את תפוחי האדמה לצורה של סנדוויצ`ים - חתוך כמעט עד הסוף (כל יחידה בעובי סנטימטר עד שתיים).
  • 2 בקערה לשים את שאר המרכיבים של המפרום, לערבב הכל יחד ולעשות לבשר "מסאז`".
  • 3 למלא את תפוחי האדמה בבשר המתובל.
  • 4 להכין קערה קטנה עם ביצה טרופה, לטבול כל יחידת מפרום בביצה ולטגן את המפרום בשמן (שמן לטיגון שיגיע עד חצי מהמפרום - בערך חצי כוס עד כוס, תלוי בגודל המחבת).
  • 5 להכין סיר עם רוטב: לטגן את הבצל ב- 5-6 כפות שמן, להוסיף את הרסק, התבלינים והמים, ולבשל מעט עד שמבעבע.
  • 6 להכניס את המפרום המטוגן לתוך הרוטב. לבשל על אש בינונית למשך 20 דקות ועוד 20 דקות על אש נמוכה.
  • 7 לפזר מעל מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)174115
חלבונים (גרם)9.5 6.29
פחמימות (גרם)1610
מתוכן סוכרים (גרם)2.01 1.33
שומנים (גרם)8.3 5.49
מתוכם שומן רווי (גרם)1.36 0.9
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)35.22 23.31
נתרן (מ"ג)513.23339.76
סיבים תזונתיים (גרם)1.67 1.1
מים (גרם)110.6173.23
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)38.8425.71
ויטמין B (מ"ג)3.622.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B3 (מ"ג)2.531.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.570.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.21
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.2913.43
ויטמין B12 (מק"ג)0.720.48
ויטמין C (מ"ג)12.638.36
ויטמין D (מק"ג)0.080.05
ויטמין E (מ"ג)0.330.22
ויטמין K (מק"ג)75.249.78
סידן (מ"ג)23.0415.25
ברזל (מ"ג)1.50.99
מגנזיום (מ"ג)23.815.76
זרחן (מ"ג)99.8166.08
אבץ (מ"ג)2.111.39
אשלגן (מ"ג)364.91241.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 23.7% 27.1% 44.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.