דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 187 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט גבינה עם דלעת בציפוי שוקולד
שילוב מעניין בין גבינה, דלעת ושוקולד
  • 1 על מנת לקבל 300 גרם דלעת אפויה - חותכים 600 גרם דלעת טרייה לחתיכות בינוניות, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל את הסוכר, הקינמון ואגוז המוסקט, ואופים בתנור בחום של 180-200 מעלות למשך כחצי שעה עד שהדלעת מתרככת לגמרי. מוציאים מהתנור ומקררים.
  • 2 הכנת תחתית הטארט: במעבד מזון מרסקים את עוגיות השוקולד עד לקבלת תערובת פירורית יבשה, מוסיפים את החמאה והביצה, ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
  • 3 משמנים היטב תבנית אפייה (תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ), מעבירים אליה את תערובת העוגיות ומהדקים באמצעות הידיים לתחתית ודפנות התבנית כדי ליצור תחתית עם שוליים בגובה עד חצי דופן. מעבירים לתנור ו"מייבשים" בחום של 180 מעלות למשך כ- 10-15 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים בצד להתקרר.
  • 4 הכנת המלית: במעבד מזון מרסקים את הדלעת האפויה עד שמתקבל פירה סיבי אך חלק. מעבירים לקערית. במעבד המזון (אפשר לא לשטוף) מערבבים את הגבינה עם הביצים והסוכר, מוסיפים את הדלעת ותמצית הוניל, ומערבבים שוב. מנפים פנימה את הקורנפלור ומערבבים בפעם האחרונה.
  • 5 מזליפים את המלית על תחתית הטארט ומעבירים לתנור מחומם ל- 180 מעלות לכ- 40-45 דקות. לאחר כ- 40 דקות בודקים את מצב המלית, ואם נוצר קרום דק מלמעלה אך מבפנים היא עדיין רכה ורוטטת - אפשר להוציא. מקררים כשעה.
  • 6 הכנת הגנאש: בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד המריר, ומערבבים במרץ עד שמתקבל ציפוי חלק ומבריק. מזליפים את הגנאש על הטארט המוכן, מקפידים שהוא יגיע לרווח שנוצר בין התבנית לטארט, מקשטים באגוזים טחונים ומעבירים לקירור של 12 שעות לפחות. מתקבל טארט גבינה ודלעת מושלם!
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 את התחתית אפשר להכין מעוגיות רגילות, לא שוקולד, אבל המלית תיראה טוב יותר על רקע כזה.
  • 2 אפשר להחליף סוכר בסוכר חום, אבל המלית תהיה הרבה יותר כהה.
  • 3 אם רוצים ציפוי מתוק יותר, אפשר להחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב.
  • 4 אם אתם רוצים לחסוך בקלוריות אפשר לוותר לגמרי על ציפוי השוקולד ולאכול את הטארט כמו שהוא, ללא ציפוי. במקרה הזה אני ממליצה לקשט את הטארט באגוזים קצוצים עוד לפני שמכניסים אותו לתנור.
  • 5 אני בטוחה שאפשר להגיש את הטארט אחרי שעתיים-שלוש של קירור בלבד. אבל לדעתי כדאי להיעזר בסבלנות ולתת לו להתקרר ולהתייצב כמו שצריך במשך לילה אחד.

ציוד נדרש: מעבד מזון, תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 30.3% 10.6% 58%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב