דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה בצק פילו עם חצילים וגבינות
מאפה שנוצר בהשראת הסביח העיראקי
  • 1 לקלף ולחתוך את החצילים לקוביות (אפשר כמובן לטגן את החצילים). לפזר מעט מלח ופלפל שחור. להתיז תרסיס שמן זית (כ- 6 התזות) ולאפות ב- 200 מעלות עד שהחצילים רכים. לקרר.
  • 2 לגרד על פומפיה את הגבינות והביצים הקשות.
  • 3 לבחוש ולתבל בהתאם לטעם (יש לקחת בחשבון שהתערובת מכילה גבינות מלוחות).
  • 4 להפריד עלה פילו מופשר ולהתיז עליו שמן זית (התזה אחת על כל עלה - סה"כ 6 התזות).
  • 5 להניח באמצע העלה 2 כפות גדושות של המילוי (לאחר שאיחדנו בין החצילים לגבינות ולביצים המגורדות).
  • 6 לקפל את קצוות הבצק למרכז ולכסות את המילוי. לגלגל ולהתיז תרסיס שמן זית (6 התזות נוספות).
  • 7 לאפות בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב ומרקם קריספי של המאפה.
  • 8 מתקבל מעין סביח מבצק פילו - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להגיש עם טחינה או יוגורט ועירית קצוצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 11% 19.8% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב