דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 328 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פלפלים במילוי אורז ובשר טחון בנוסח ביתי
הממולאים המסורתיים
  • 1 מבשלים כוס אורז לפי הוראות ההכנה - מתבלים כמו שמכינים אורז לבן להגשה כתוספת - עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 2 בינתיים מורידים לפלפלים את הראש ומכינים אותם למילוי. בקערה מערבבים את האורז המבושל והבשר הטחון. מוסיפים תיבול: כפית פפריקה וכפית תבלין בהרט (אפשר גם בלי בהרט למי שאין).
  • 3 ממלאים את הפלפלים בבשר והאורז עד הסוף ומניחים בצד.
  • 4 מכינים את הרוטב: בסיר מניחים 4 כפות שמן, מוסיפים את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות (מי שרוצה אפשר טרי כמובן).
  • 5 מערבבים ומוסיפים כף שטוחה של פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם, אבקת מרק עוף (או מלח לפי הטעם), מערבבים, ממלאים מים עד 3/4 מגובה הסיר ומרתיחים.
  • 6 מוסיפים את הפלפלים בזהירות לסיר עם הרוטב. בעזרת כף לוקחים מעט מהרוטב ומרטיבים את המילוי של הפלפלים.
  • 7 מבשלים עם מכסה על אש בינונית-קטנה בערך כשעה.
  • 8 זהו זה - מוכן ומגישים באהבה חיוך
טיפ למתכון
אפשר להכין עם כוס אורז לא מבושל ואז יש למלא את הפלפל בחצי כמות, וכל הזמן לדאוג שיש נוזלים בתוך האורז בעזרת כף. אפשר להוסיף למילוי גזר מגורד, בצל מגורד, קישואים מגורדים - למי שרוצה להעשיר יותר בירק.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להמיר את האורז הבסמטי לאורז בסמטי מלא.

ציוד נדרש: סיר רחב שאפשר להכיל את מספר הפלפלים שרוצים להכין.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 18.5% 29.3% 48.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב