דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 246 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בטטה ופלפלים מקמח מלא
קיש צבעוני, טעים ומזין
  • הכנת הקלתית:
  • 1 לתוך מעבד מזון להכניס את מרכיבי הבצק (אפשר גם ידנית) עד לקבלת בצק אחיד (קמח מלא, חמאה, ביצה, חצי כפית מלח, כף מים קרים וממרח פסטו).
  • 2 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה. בינתיים לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • 3 לאחר חצי שעה-שעה, לרדד את הבצק על תבנית פאי משומנת בקוטר 26 ס"מ ולחורר קלות את הבצק במזלג (לרפד בנייר אפייה את הבצק ולשים קטניות). לאפות במשך 15-20 דקות עד לקבלת בצק זהוב.
  • הכנת מלית הירקות:
  • 1 את הבטטות יש לקלוף ולאפות בתנור כ- 20 דקות או עד לריכוך והזהבה (לזלף כף שמן זית מעל).
  • 2 את רצועות הפלפלים לקלות בתנור כ- 20 דקות ולקלף את הקליפה.
  • הכנת רוטב השמנת:
  • 1 לערבב את מרכיבי הרוטב (שמנת, 2 ביצים, פרמז`נו, מוסקט, מלח (לא הרבה כי הגבינה מלוחה) ופלפל שחור). להוסיף את הבצל הירוק הקצוץ.
  • 2 להוציא את הקלתית האפויה מהתנור, לסדר את פרוסות הבטטה והפלפלים מעל הבצק האפוי ומעל לשפוך את רוטב השמנת.
  • 3 להכניס לתנור ולהמשיך לאפות עד להתייצבות הקיש וקבלת צבע זהוב משגע.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 29.4% 13.1% 52.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב