דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש בטטה ופלפלים מקמח מלא
קיש בטטה ופלפלים מקמח מלא
קיש צבעוני, טעים ומזין

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 246 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הקלתית:
  • 1 לתוך מעבד מזון להכניס את מרכיבי הבצק (אפשר גם ידנית) עד לקבלת בצק אחיד (קמח מלא, חמאה, ביצה, חצי כפית מלח, כף מים קרים וממרח פסטו).
  • 2 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה. בינתיים לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • 3 לאחר חצי שעה-שעה, לרדד את הבצק על תבנית פאי משומנת בקוטר 26 ס"מ ולחורר קלות את הבצק במזלג (לרפד בנייר אפייה את הבצק ולשים קטניות). לאפות במשך 15-20 דקות עד לקבלת בצק זהוב.
  • הכנת מלית הירקות:
  • 1 את הבטטות יש לקלוף ולאפות בתנור כ- 20 דקות או עד לריכוך והזהבה (לזלף כף שמן זית מעל).
  • 2 את רצועות הפלפלים לקלות בתנור כ- 20 דקות ולקלף את הקליפה.
  • הכנת רוטב השמנת:
  • 1 לערבב את מרכיבי הרוטב (שמנת, 2 ביצים, פרמז`נו, מוסקט, מלח (לא הרבה כי הגבינה מלוחה) ופלפל שחור). להוסיף את הבצל הירוק הקצוץ.
  • 2 להוציא את הקלתית האפויה מהתנור, לסדר את פרוסות הבטטה והפלפלים מעל הבצק האפוי ומעל לשפוך את רוטב השמנת.
  • 3 להכניס לתנור ולהמשיך לאפות עד להתייצבות הקיש וקבלת צבע זהוב משגע.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות סמדר אוזן המלפרב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)398161
חלבונים (גרם)9.81 3.98
פחמימות (גרם)3916
מתוכן סוכרים (גרם)8.55 3.47
שומנים (גרם)21.94 8.9
מתוכם שומן רווי (גרם)11.47 4.66
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)148.97 60.46
נתרן (מ"ג)424.24172.19
סיבים תזונתיים (גרם)3.99 1.62
מים (גרם)142.1957.71
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,023415.16
ויטמין B (מ"ג)3.821.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.70.69
ויטמין B5 (מ"ג)1.270.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.430.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.3512.73
ויטמין B12 (מק"ג)0.250.1
ויטמין C (מ"ג)99.3940.34
ויטמין D (מק"ג)0.70.28
ויטמין E (מ"ג)1.760.71
ויטמין K (מק"ג)24.149.8
סידן (מ"ג)110.5644.87
ברזל (מ"ג)1.490.6
מגנזיום (מ"ג)36.0414.63
זרחן (מ"ג)121.2449.21
אבץ (מ"ג)0.770.31
אשלגן (מ"ג)589.67239.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.620.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.520.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.030.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.960.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 29.4% 13.1% 52.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.