דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש טעים ברוטב שמנת

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבב במיקסר את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת עיסת פירורים.
  • 2 בקערה קטנה לטרוף מעט עם מזלג את החלמון, המים ומחית השום, ולהוסיף לעיסת הבצק. להמשיך לערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
  • 4 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות, לרדד את הבצק בעובי של כ- 1/2 ס"מ ולרפד את תבנית הפאי, לחורר מעט במזלג, לכסות את הבצק בנייר אפייה, מעליו להניח קטניות כלשהן כמשקל ולאפות כ- 20 דקות (חצי אפייה) רק עד שהבצק מזהיב מעט.
  • 5 להמיס במחבת את החמאה ולטגן את הבצל, להוסיף את שאר הירקות (את הפלפלים לחתוך לרצועות) ולהמשיך לטגן עד שהירקות מתרככים מעט.
  • 6 לערבב יחד את כל מרכיבי רוטב השמנת.
  • 7 להניח את הירקות מעל הבצק האפוי למחצה, ולשפוך מעל את רוטב השמנת.
  • 8 להכניס בחזרה לתנור להמשך האפייה (בחום של 180 מעלות), עד שהקיש מתייצב ומקבל צבע זהוב יפה (כ- 20 דקות - תלוי בתנור).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הפלפלים ניתן לקלות על הגז או לחילופין למרוח עליהם מעט שמן ולהכניס לתנור במצב גריל בחום של 220 מעלות.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דגנית הילף כהן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)250177
חלבונים (גרם)5.02 3.56
פחמימות (גרם)2215
מתוכן סוכרים (גרם)3.78 2.68
שומנים (גרם)16.27 11.55
מתוכם שומן רווי (גרם)9.17 6.51
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.090.06
כולסטרול (מ"ג)101.81 72.29
נתרן (מ"ג)399.33283.55
סיבים תזונתיים (גרם)1.4 0.99
מים (גרם)77.9855.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)274.46194.88
ויטמין B (מ"ג)1.651.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.70.49
ויטמין B5 (מ"ג)0.60.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.1312.16
ויטמין B12 (מק"ג)0.130.09
ויטמין C (מ"ג)57.4440.79
ויטמין D (מק"ג)0.360.25
ויטמין E (מ"ג)0.920.65
ויטמין K (מק"ג)2.311.64
סידן (מ"ג)40.0528.44
ברזל (מ"ג)0.780.55
מגנזיום (מ"ג)11.868.42
זרחן (מ"ג)55.5839.46
אבץ (מ"ג)0.380.27
אשלגן (מ"ג)182.36129.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.550.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 36.8% 11.4% 48.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.