דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש בצל וגבינות
קיש בצל וגבינות
קיש בצל וגבינות
קיש טעים לשבועות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות מכל תבנית)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את הקמח עם המלח וגבינת הפרמזן. מוסיפים את החמאה הקרה והחתוכה לקוביות קטנות, ומועכים את קוביות החמאה בידיים עד שהתערובת נהיית פירורית.
  • 2 מוסיפים את הביצה, לשים מעט בידיים (ממש מעט! זה הסוד לבצק אוורירי) ומעגלים לכדור. בעזרת מערוך מרדדים לבצק בעובי של כ- 2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה-שעה.
  • 3 מוציאים מהמקרר, מרדדים לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ. מצמידים את הבצק לתבנית (או תבניות, אם מכינים מיני-קישים) וחותכים את העודפים (מומלץ לשמור אותם! אפשר לעשות גם סיגרים משאריות הבצק).
  • 4 מנקבים במזלג את הבצק, מכסים בנייר אפייה, ושולחים את התבנית/התבניות לכחצי שעה במקפיא.
  • 5 מחממים תנור ל- 170 מעלות. מעבירים את התבנית/התבניות מהמקפיא לתנור (חשוב שהתנור כבר יהיה ממש חם) ואופים את הבצק (אם הוא מתחיל להישרף, מורידים מעט את החום או מכסים בנייר אפייה).
  • 6 מוציאים לאחר כ- 10 דקות ומשאירים את התנור דולק.
  • 7 את השלב הבא (הכנת המלית) מומלץ לבצע כשהבצק בקירור: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות, מחממים את החמאה עם השמן ומטגנים את הבצל למשך כ- 20 דקות במחבת מכוסה.
  • 8 בוחשים מדי פעם עד לקבלת גוון חום בהיר ושקוף למחצה. מסירים מהאש.
  • 9 טורפים את הביצים עם השמנת המתוקה עד שתיווצר תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה הצהובה, המלח, הפלפל השחור, המוסקט והבצל. מחממים את התנור לחום בינוני (150-180 מעלות צלזיוס).
  • 10 יוצקים את המלית בזהירות אל תוך הבצק. אופים כחצי שעה, עד שפני המלית משחימים ותופחים מעט.
  • 11 בודקים מוכנות על ידי נעיצת סכין.
  • 12 בתיאבון וחג שבועות שמח חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות קיש 26 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)154255
חלבונים (גרם)3.97 6.58
פחמימות (גרם)1220
מתוכן סוכרים (גרם)1.04 1.72
שומנים (גרם)10.03 16.61
מתוכם שומן רווי (גרם)5.44 9.02
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)57.22 94.78
נתרן (מ"ג)253.38419.67
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 0.52
מים (גרם)24.7841.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.6122.54
ויטמין B (מ"ג)0.30.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.150.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.1911.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.13
ויטמין C (מ"ג)1.091.81
ויטמין D (מק"ג)0.170.29
ויטמין E (מ"ג)0.090.15
ויטמין K (מק"ג)0.160.27
סידן (מ"ג)39.7265.79
ברזל (מ"ג)0.210.35
מגנזיום (מ"ג)4.447.35
זרחן (מ"ג)24.3440.31
אבץ (מ"ג)0.160.26
אשלגן (מ"ג)46.9177.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.30.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 38% 15.1% 45.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.