דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש בטטה, ברוקולי וגבינה צפתית
קיש בטטה, ברוקולי וגבינה צפתית
קיש בטטה, ברוקולי וגבינה צפתית
קיש בטעמים מושלמים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (כ- 12 פרוסות קיש)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את הירקות: מקלפים בטטות, חותכים לפרוסות דקות כחצי ס"מ, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים מעל קצת שמן זית, מתבלים (מלח, פלפל שחור ותימין) ושולחים לתנור בחום 200 מעלות ל- 20 דקות, או עד שהן מתרככות. מפרידים ראש ברוקולי לפרחים קטנים, חולטים כ- 10 דקות במים רותחים, מעבירים למסננת ומקררים.
  • 2 מכינים את הקלתית: מערבבים במעבד מזון את כל חומרי הקלתית עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים אותה על השיש, מקבצים לכדי כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה במקרר או 20 דקות במקפיא.
  • 3 מרדדים את הבצק, מהדקים אותו היטב לתבנית האפייה ושולחים לקירור קצר נוסף. לאחר מכן דוקרים את התחתית באמצעות מזלג, מניחים מעל נייר אפייה ומפזרים שעועית, אורז או כל קטנייה אחרת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 10-15 דקות. מוציאים ומקררים.
  • 4 מכינים את הרויאל: טורפים בקערה את כל המרכיבים (חוץ מהגבינה הצהובה המעושנת) עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • 5 מרכיבים את הקיש: מסדרים בתחתית פרוסות בטטה אפויה, מעליהן פרחי ברוקולי ובין לבין - חתיכות בינוניות של גבינה צפתית. מזליפים מעל את הרויאל ומפזרים גבינה צהובה מעושנת מגוררת.
  • 6 אופים את הקיש ב- 180 מעלות כ- 25 דקות או עד שהוא מזהיב. מוציאים, מקררים מעט ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אין לכם מעבד מזון, אפשר להכין את הבצק ביד.
  • 2 הבצק מספיק לתבנית עגולה בקוטר 24-26, לתבנית מלבנית גדולה או ל-4-5 תבניות אישיות.
  • 3 אפשר להחליף את השמנת לבישול בכמות זהה של שמנת חמוצה.
  • 4 אפשר להחליף את הגבינה המעושנת שאני אישית מאוד אוהבת בפרמזן או גבינה קשה אחרת.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24-26, תבנית מלבנית גדולה או 4-5 תבניות אישיות.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)187152
חלבונים (גרם)6.13 5
פחמימות (גרם)2016
מתוכן סוכרים (גרם)3.03 2.47
שומנים (גרם)9.38 7.66
מתוכם שומן רווי (גרם)4.23 3.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)78.69 64.23
נתרן (מ"ג)303.57247.81
סיבים תזונתיים (גרם)1.74 1.42
מים (גרם)55.5445.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)227.98186.1
ויטמין B (מ"ג)1.381.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.440.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.590.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.8433.34
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.12
ויטמין C (מ"ג)22.3718.26
ויטמין D (מק"ג)0.310.26
ויטמין E (מ"ג)0.80.65
ויטמין K (מק"ג)42.2234.47
סידן (מ"ג)78.7464.28
ברזל (מ"ג)0.640.53
מגנזיום (מ"ג)12.139.9
זרחן (מ"ג)55.6645.44
אבץ (מ"ג)0.360.3
אשלגן (מ"ג)158.19129.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.560.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 25.5% 16.6% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.