דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשטידת עגבניות
פשטידת עגבניות
פשטידת עגבניות איטלקית

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הספגטי (איזה שרוצים) על פי הוראות ההכנה. מעבירים לקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד הפטריות, החמאה, שמן הזית ופרוסות העגבניה הדקות מ- 2 עגבניות.
  • 2 מערבבים הכל היטב.
  • 3 מחממים מחבת וממיסים את החמאה. מקפיצים את הפטריות, מורידים מהאש להתקרר ומוסיפים לתערובת.
  • 4 מערבבים הכל יחד. משמנים מעט את תבנית האלומיניום בשמן הזית ומסדרים את פרוסות העגבניה בתחתית התבנית.
  • 5 יוצקים מעל את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות פלוס מינוס. מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות להתייצבות הפשטידה.
  • 6 הופכים אותה על מגש עגול. בנוסף, ניתן לקשט למעלה בעוד בזיליקום ופרמזן מגורד.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)184117
חלבונים (גרם)6.59 4.2
פחמימות (גרם)2315
מתוכן סוכרים (גרם)1.87 1.19
שומנים (גרם)7.64 4.87
מתוכם שומן רווי (גרם)3.18 2.03
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)83.42 53.16
נתרן (מ"ג)122.578.06
סיבים תזונתיים (גרם)1.58 1.01
מים (גרם)86.655.19
ליקופן (מ"ג)1.741.11
ויטמין A (מק"ג)46.3129.51
ויטמין B (מ"ג)2.241.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.130.72
ויטמין B5 (מ"ג)0.760.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.3312.96
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.11
ויטמין C (מ"ג)14.649.33
ויטמין D (מק"ג)0.490.31
ויטמין E (מ"ג)0.550.35
ויטמין K (מק"ג)2,0761,323
סידן (מ"ג)62.3339.72
ברזל (מ"ג)1.140.72
מגנזיום (מ"ג)10.796.88
זרחן (מ"ג)73.6546.93
אבץ (מ"ג)0.520.33
אשלגן (מ"ג)226.73144.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.440.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.720.46
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.670.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 19.8% 17.1% 59%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.