1. מבשלים את הספגטי (איזה שרוצים) על פי הוראות ההכנה. מעבירים לקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד הפטריות, החמאה, שמן הזית ופרוסות העגבניה הדקות מ- 2 עגבניות.
2. מערבבים הכל היטב.
3. מחממים מחבת וממיסים את החמאה. מקפיצים את הפטריות, מורידים מהאש להתקרר ומוסיפים לתערובת.
4. מערבבים הכל יחד. משמנים מעט את תבנית האלומיניום בשמן הזית ומסדרים את פרוסות העגבניה בתחתית התבנית.
5. יוצקים מעל את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דקות פלוס מינוס. מוציאים מהתנור ומחכים 10 דקות להתייצבות הפשטידה.
6. הופכים אותה על מגש עגול. בנוסף, ניתן לקשט למעלה בעוד בזיליקום ופרמזן מגורד.
7. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם בישול.