דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצק הקלתית
  • קמח לבן - 200 גרם
  • חמאה - 125 גרם
    קרה וחתוכה לקוביות
  • מלח - כפית שטוחה
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • חלמון ביצה - יחידה (18 גרם)
  • מים - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    קרים
  • שום - כף
    כתוש/מחית שום
  • מלית הירקות
  • חמאה - 50 גרם
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול חתוך לחצאי עיגולים
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • פלפל אדום - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (370 גרם)
    קלויים ומקולפים
  • פטריות - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (100 גרם)
    פטריות שמפיניון פרוסות
  • רוטב השמנת
  • שמנת לבישול 15% שומן - 200 מ"ל
  • ביצה - 2 Large
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • שום - כפית
    כתוש/מחית שום

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בטטה ופלפלים קלויים
קיש טעים ברוטב שמנת
  • 1 לערבב במיקסר את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת עיסת פירורים.
  • 2 בקערה קטנה לטרוף מעט עם מזלג את החלמון, המים ומחית השום, ולהוסיף לעיסת הבצק. להמשיך לערבל עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
  • 4 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות, לרדד את הבצק בעובי של כ- 1/2 ס"מ ולרפד את תבנית הפאי, לחורר מעט במזלג, לכסות את הבצק בנייר אפייה, מעליו להניח קטניות כלשהן כמשקל ולאפות כ- 20 דקות (חצי אפייה) רק עד שהבצק מזהיב מעט.
  • 5 להמיס במחבת את החמאה ולטגן את הבצל, להוסיף את שאר הירקות (את הפלפלים לחתוך לרצועות) ולהמשיך לטגן עד שהירקות מתרככים מעט.
  • 6 לערבב יחד את כל מרכיבי רוטב השמנת.
  • 7 להניח את הירקות מעל הבצק האפוי למחצה, ולשפוך מעל את רוטב השמנת.
  • 8 להכניס בחזרה לתנור להמשך האפייה (בחום של 180 מעלות), עד שהקיש מתייצב ומקבל צבע זהוב יפה (כ- 20 דקות - תלוי בתנור).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את הפלפלים ניתן לקלות על הגז או לחילופין למרוח עליהם מעט שמן ולהכניס לתנור במצב גריל בחום של 220 מעלות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 36.8% 11.4% 48.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.61 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב