מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (כ- 12 פרוסות מ- 2 פוקאצ`ות)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פוקאצ`ה איטלקית בטעם שום
- 1 בקערת המערבל עם ווש הלישה מערבבים כ- 3 דקות את שני סוגי הקמחים, השמרים והסוכר. מוסיפים את השמן, הביצה, והמים הפושרים בהדרגה, וממשיכים לערבל למשך כ- 8 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ונוח למגע. לקראת הסוף מוסיפים את המלח. מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה (בדרך כלל שעה, במזג אוויר קר לוקח קצת יותר - כמעט שעתיים).
- 2 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים, פותחים כל כדור לצורת אליפסה בעזרת האצבעות (אפשר להיעזר גם במערוך) ונותנים לבצק לנוח עוד כחצי שעה.
- 3 בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום והפטרוזיליה. מורחים על הבצק (משאירים בצד 1/4 מהכמות), ומפזרים מלח גס לפי הטעם.
- 4 מניחים את הפוקאצ`ה על נייר אפייה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומברישים שוב את הפוקאצ`ה בתערובת השום. מתקבלת פוקאצ`ה בטעם שום שאתם חייבים לאמץ!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר באותו בצק להכין גם אצבעות שום. אפשר להשתמש גם בשום טרי (5-6 שיני שום כתושות).
ציוד נדרש: מערבל מיקסר.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.3% |
31.7% |
10.7% |
57.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב