דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 569 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קוסקוס עם גרונות הודו
ארוחת צהריים טעימה ומשביעה
  • 1 מבשלים את גרונות ההודו במים כשעה וחצי (במידת הצורך להוסיף מים).
  • 2 קולפים את הירקות וחותכים גס. שוטפים ומסננים (את הדלעת אין צורך לקלף).
  • 3 בסיר קוסקוס של המרק מטגנים בשמן את הירקות (חוץ מהדלעת). מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  • 4 מוסיפים 2 וחצי ליטר מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגרונות שבישלנו מראש ומניחים על הגז עוד כ- 45 דקות.
  • 5 בינתיים מכינים את הקוסקוס על פי ההוראות על גבי האריזה (במקרה זה הכנתי את הקוסקוס בשיטת אידוי בסיר הקוסקוס). מוסיפים את את הקוסקוס למסננת הסיר כ- 20 דקות לפני שהמרק מוכן על אש נמוכה.
  • 6 רבע שעה לפני שהמרק מוכן מוסיפים את הדלעת, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאין לו סיר לקוסקוס, בהחלט יכול לבשל את המרק בסיר רגיל ולהכין את הקוסקוס בשיטה אחרת על פי הרשום על גבי האריזה (במים חמים או במיקרוגל).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 14.3% 40.4% 38.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב