דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים טעימה ומשביעה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 986 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את גרונות ההודו במים כשעה וחצי (במידת הצורך להוסיף מים).
  • 2 קולפים את הירקות וחותכים גס. שוטפים ומסננים. מטגנים בסיר קוסקוס של המרק בשמן את הירקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגרונות שבישלנו מראש ומניחים על הגז לעוד כ- 45 דקות.
  • 3 בינתיים מכינים את הקוסקוס על פי ההוראות על גבי האריזה (במקרה זה הכנתי את הקוסקוס בשיטת אידוי בסיר הקוסקוס). מוסיפים את את הקוסקוס למסננת הסיר כ- 20 דקות לפני שהמרק מוכן על אש נמוכה.
  • 4 רבע שעה לפני שהמרק מוכן מוסיפים את גרגירי החומוס והדלעת, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאין לו סיר לקוסקוס בהחלט יכול לבשל את המרק בסיר רגיל ולהכין את הקוסקוס בשיטה אחרת על פי הרשום על גבי האריזה (במים חמים או במיקרוגל).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)58559
חלבונים (גרם)54.13 5.49
פחמימות (גרם)525
מתוכן סוכרים (גרם)8.28 0.84
שומנים (גרם)19.13 1.94
מתוכם שומן רווי (גרם)4 0.41
כולסטרול (מ"ג)203.84 20.68
נתרן (מ"ג)1,272129.05
סיבים תזונתיים (גרם)8.67 0.88
מים (גרם)805.5681.73
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)710.2872.06
ויטמין B (מ"ג)7.30.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.470.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.110.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.730.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.720.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)65.16.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.380.04
ויטמין C (מ"ג)57.765.86
ויטמין D (מק"ג)0.330.03
ויטמין E (מ"ג)2.980.3
ויטמין K (מק"ג)91.979.33
סידן (מ"ג)170.3417.28
ברזל (מ"ג)6.390.65
מגנזיום (מ"ג)72.687.37
זרחן (מ"ג)312.8631.74
אבץ (מ"ג)12.71.29
אשלגן (מ"ג)1,018103.26
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.040.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.250.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.020.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.50.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 14.3% 40.4% 38.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.