1. בסיר המרק מרתיחים מראש 2 ליטר מים.
2. שופכים את הסולת לקערה עם כוס מים, מערבבים ומשהים כמה דקות לספיגת הנוזלים.
3. בתנועות סיבוביות עם 2 כפות הידיים יוצרים גרגרים מהסולת.
4. מוסיפים כוס מים נוספת, מערבבים ומעבירים דרך הנפה ליצירת הגרגרים.
5. שמים את סיר המרק שהכנו מראש על הגז על אש גבוהה, את גרגירי הקוסקוס שמים בסיר האידוי ומניחים על סיר המרק. מאדים כחצי שעה.
6. אחרי אידוי שופכים את הגרגרים שוב לקערה, ועם מזלג מפרידים את הגרגרים. מוסיפים את יתרת המים + שמן + מלח, מערבבים ומעבירים שוב דרך הנפה.
7. מחזירים שוב לסיר האידוי ועל אש נמוכה מאדים כ- 20 דקות נוספות.
8. מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה ומכסים עם מגבת או ניילון נצמד עד לזמן ההגשה.
9. בתיאבון