דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
האוכל המרוקאי הפופולארי ביותר

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 222 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר המרק מרתיחים מראש 2 ליטר מים.
  • 2 מעבירים את הסולת לקערה עם כוס מים, מערבבים ומשהים כמה דקות לספיגת הנוזלים.
  • 3 בתנועות סיבוביות עם 2 כפות הידיים יוצרים גרגרים מהסולת.
  • 4 מוסיפים כוס מים נוספת, מערבבים ומעבירים דרך הנפה ליצירת הגרגרים.
  • 5 שמים את סיר המרק שהכנו מראש על הגז על אש גבוהה, את גרגירי הקוסקוס שמים בסיר האידוי ומניחים על סיר המרק. מאדים כחצי שעה.
  • 6 אחרי אידוי מעבירים את הגרגרים שוב לקערה, ועם מזלג מפרידים את הגרגרים. מוסיפים את יתרת המים (כוס נוספת) + השמן + המלח, מערבבים ומעבירים שוב דרך הנפה.
  • 7 מחזירים שוב לסיר האידוי ועל אש נמוכה מאדים כ- 20 דקות נוספות.
  • 8 מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה ומכסים עם מגבת או ניילון נצמד עד לזמן ההגשה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לאכול עם מרק קוסקוס!

ציוד נדרש: נפה של קוסקוס וסיר אידוי + סיר למרק (נמכרים ביחד כערכה בחנויות).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של עמליה פפו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)485219
חלבונים (גרם)13 5.85
פחמימות (גרם)9342
שומנים (גרם)6.75 3.04
מתוכם שומן רווי (גרם)0.37 0.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
נתרן (מ"ג)827.21372.41
מים (גרם)89.9140.48
ויטמין E (מ"ג)0.870.39
ויטמין K (מק"ג)3.571.6
סידן (מ"ג)3.211.45
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)0.920.41
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.170.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.410.63
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.460.21
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.950.43
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.161.42
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.091.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 6% 11.5% 82.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.