דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 196 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (כ- 60-70 יחידות))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חינקלי
כיסוני בצק במילוי בשר טחון
  • 1 מכינים את המלית: טוחנים דק במעבד מזון את הבצל, השום, הבצל הירוק והפטרוזיליה יחד. מוסיפים הכל לבשר הטחון יחד עם שאר המצרכים למלית ומערבבים היטב. משהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 2 לשים את מצרכי הבצק לבצק מעט נוקשה. מורידים על משטח וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, מכסים ומשהים למנוחה כשעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה דק, קורצים עיגולים בקוטר של כ- 7 ס"מ (את שאריות הבצק מאחדים לכדור בצק לשימוש נוסף), ממלאים בבשר (בערך כפית גדושה) וסוגרים לחצי סהר. צורת סגירה נוספת: לאחר שיצרנו סהר, ממשיכים ומהדקים יחד את הקצוות לצורת מניפה (לצורה נוספת של פרח מצורף הסבר בהמשך).
  • 4 מבשלים לפי כמות הסועדים ואם נשאר ניתן להקפיא: מרתיחים מים עם מלח בסיר, מוסיפים את הכיסונים, מבשלים כ- 10 דקות ומגישים חם (ב- 2 הדקות הראשונות מערבבים עם כף עץ מדי פעם כדי שלא יידבקו לדפנות הסיר).
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
  • * להכנת חינקלי בצורת פרח:
  • קוטר עיגולי הבצק צריכים להיות מעט יותר גדולים (כ- 8 ס"מ). מרימים את שולי עיגול הבצק ויוצרים כל פעם קפל קטן בתנועת סיבוב ובאותו כיוון עד לסגירה. יוצאות כ-40 יחידות וזמן הבישול מעט יותר ארוך.
טיפ למתכון
למי שאוהב - אפשר למלא את החינקלי במילויים שונים לפי בחירה כמו: תערובת גבינות (כמו שממלאים בחצ`פורי), בתפוחי אדמה מבושלים ומתובלים בבצל מטוגן, מלח ופלפל, או ביצים מטוגנות עם בצל, מלח ופלפל.

הערך התזונתי לא כולל את שומן הבקר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 6.8% 27.9% 64.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב