דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חינקלי
חינקלי
חינקלי
כיסוני בצק במילוי בשר טחון

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 196 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (כ- 60-70 יחידות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מכינים את המלית: טוחנים דק במעבד מזון את הבצל, השום, הבצל הירוק והפטרוזיליה יחד. מוסיפים הכל לבשר הטחון יחד עם שאר המצרכים למלית ומערבבים היטב. משהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 2 לשים את מצרכי הבצק לבצק מעט נוקשה. מורידים על משטח וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק. מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, מכסים ומשהים למנוחה כשעה.
  • 3 מרדדים כל כדור לעלה דק, קורצים עיגולים בקוטר של כ- 7 ס"מ (את שאריות הבצק מאחדים לכדור בצק לשימוש נוסף), ממלאים בבשר (בערך כפית גדושה) וסוגרים לחצי סהר. צורת סגירה נוספת: לאחר שיצרנו סהר, ממשיכים ומהדקים יחד את הקצוות לצורת מניפה (לצורה נוספת של פרח מצורף הסבר בהמשך).
  • 4 מבשלים לפי כמות הסועדים ואם נשאר ניתן להקפיא: מרתיחים מים עם מלח בסיר, מוסיפים את הכיסונים, מבשלים כ- 10 דקות ומגישים חם (ב- 2 הדקות הראשונות מערבבים עם כף עץ מדי פעם כדי שלא יידבקו לדפנות הסיר).
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
  • * להכנת חינקלי בצורת פרח:
  • קוטר עיגולי הבצק צריכים להיות מעט יותר גדולים (כ- 8 ס"מ). מרימים את שולי עיגול הבצק ויוצרים כל פעם קפל קטן בתנועת סיבוב ובאותו כיוון עד לסגירה. יוצאות כ-40 יחידות וזמן הבישול מעט יותר ארוך.
טיפ למתכון
למי שאוהב - אפשר למלא את החינקלי במילויים שונים לפי בחירה כמו: תערובת גבינות (כמו שממלאים בחצ`פורי), בתפוחי אדמה מבושלים ומתובלים בבצל מטוגן, מלח ופלפל, או ביצים מטוגנות עם בצל, מלח ופלפל.

הערך התזונתי לא כולל את שומן הבקר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)365186
חלבונים (גרם)23.42 11.94
פחמימות (גרם)5428
מתוכן סוכרים (גרם)0.81 0.41
שומנים (גרם)5.69 2.9
מתוכם שומן רווי (גרם)1.91 0.97
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)70.33 35.84
נתרן (מ"ג)805.32410.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.52 0.27
מים (גרם)100.8151.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.5514.04
ויטמין B (מ"ג)4.422.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B3 (מ"ג)3.421.74
ויטמין B5 (מ"ג)0.510.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.798.56
ויטמין B12 (מק"ג)1.440.73
ויטמין C (מ"ג)6.673.4
ויטמין D (מק"ג)0.150.08
ויטמין E (מ"ג)0.350.18
ויטמין K (מק"ג)60.3730.76
סידן (מ"ג)26.1313.32
ברזל (מ"ג)2.171.11
מגנזיום (מ"ג)19.119.74
זרחן (מ"ג)140.6571.68
אבץ (מ"ג)3.781.93
אשלגן (מ"ג)268.03136.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.30.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.280.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 6.8% 27.9% 64.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.