דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 561 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל כרעי עוף עם ירקות
תבשיל עוף עשיר עם ירקות
  • 1 מחלקים כרעיים של עוף לשניים. חותכים בצל ושום לקוביות קטנות ואת שאר הירקות לחתיכות יחסית גדולות.
  • 2 בסיר רחב מטגנים בצל ושום במעט שמן עד שהם נהיים שקופים. מכניסים לסיר את חתיכות העוף ומטגנים במשך כמה דקות בכל צד.
  • 3 מוסיפים לסיר את כל הירקות, מערבבים ומטגנים יחד כ- 5 דקות.
  • 4 בינתיים מכינים את תערובת התבלינים: שמים את כל התבלינים בכוס ומוזגים מים רותחים. מערבבים היטב.
  • 5 מוסיפים לסיר את תערובת התבלינים, עוד מים (סה"כ כ- 2.5 כוסות נוזלים), מערבבים מעט, מכסים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה בין שעה לשעה וחצי. מדי פעם פותחים את המכסה ומערבבים את התבשיל. אם הרוטב נוזלי מדי, לקראת הסוף מבשלים ללא המכסה.
  • 6 מגישים מיד את תבשיל העוף עם הרבה לחם בצד.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 תרגישו חופשי להוסיף או להחליף את הירקות בתבשיל.
  • 2 ככל שתשאירו את התבשיל יותר זמן על האש - כך הוא יהיה רך ומפנק יותר.
  • 3 התבלינים הם בגדר המלצה.
טיפ למתכון
מומלץ להגיש מעל בצל ירוק פרוס.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להסיר את העור והשומן מהכרעיים לפני הבישול.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 15.5% 47.8% 31.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב