דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 455 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 4 שיניים
    פרוסות
  • שומר - 3 ראשים - סה"כ (486 גרם)
    מחולקים לרבעים
  • קולורבי - יחידה בינונית ללא קליפה (268 גרם)
    חתוך לרצועות עבות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • כורכום - כפית שטוחה
  • כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • פטרוזיליה מיובשת - כף גדושה (5 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
    רותחים (לפי הצורך)
  • שוק עוף - 1.5 ק"ג

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל שוקי עוף עם שומר
עוף עם שומר וקולורבי
  • 1 בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ותיכף את השומר והקולורבי, מערבבים וממשיכים לטגן עד לריכוך קל למשך כ- 10 דקות.
  • 2 מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים שוב. מוסיפים את חלקי העוף, מניחים על השומר, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית כ- 40 דקות. תוך כדי הבישול מערבבים את הסיר בתנועות סיבוביות ומוזגים בעזרת כף מהרוטב על חלקי העוף.
  • 3 מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש (בלי המכסה) על חום גבוה (טורבו חלק עליון) לכ- 10 דקות או עד להשחמה קלה.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצעת הגשה: קוסקוס או אורז.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לבשל את העוף ללא העור.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 22.1% 60.2% 14%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב