דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 334 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק ירקות עם בצקניות ללא גלוטן
מרק ירקות חורפי לחולי צליאק
  • 1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה. קולפים ומגררים את הגזרים, מוסיפים לבצל הזהוב ומערבבים היטב. קולפים, שוטפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. בוחשים ומאדים כמה דקות.
  • 2 מוסיפים את אבקת המרק ללא גלוטן, מערבבים ומוסיפים גם את המלח והפלפל השחור (לא חובה - לפי הטעם). מוזגים מים עד 3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים את המרק על להבה בינונית עד לריכוך תפוחי האדמה, מוסיפים את אפונת הגינה ומבשלים כ- 10 דקות.
  • 3 בקערית מערבבים את מרכיבי הבצקניות (בעבר היינו קוראים להם "עננים"): טורפים את הביצה יחד עם השמן, המלח והפלפל השחור. מוסיפים את הקורנפלור וכ- 3/4 כוס מים (מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, אולי לא נצטרך את כל הכמות), ובוחשים היטב עד לקבלת משחה. במידת הצורך מוסיפים קורנפלור או מעט מים.
  • 4 מגבירים את הלהבה מתחת לסיר המרק. לוקחים כפית מהבלילה ומוזגים "סרטים" של בלילה לתוך בעבוע הנוזל שבסיר. כל פעם לוקחים כפית ומטפטפים את הבלילה תמיד מעל מקומות הביעבוע.
  • 5 לאחר שכל הבלילה נמזגה ממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות, עד ש"העננים" מתנפחים ומבושלים.
  • 6 מגישים חם ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון הוא לסיר בנפח 4 ליטר. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 12.8% 11.1% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב