דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ירקות חורפי לחולי צליאק

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 334 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 קולפים וקוצצים את הבצל. מטגנים אותו ב- 3 כפות שמן עד להזהבה. קולפים ומגררים את הגזרים, מוסיפים לבצל הזהוב ומערבבים היטב. קולפים, שוטפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. בוחשים ומאדים כמה דקות.
  • 2 מוסיפים 2 כפות אבקת מרק ללא גלוטן ומערבבים מוסיפים גם קורט מלח וקורט פלפל שחור (לא חובה - לפי הטעם). מוזגים מים עד 3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים את המרק על להבה בינונית עד לריכוך תפוחי האדמה ומוסיפים את אפונת הגינה. מבשלים כ- 10 דקות.
  • 3 בקערית מערבבים את חומרי הבצקניות (בעבר היינו קוראים להם "עננים"). שמים את הביצה, 2 כפות שמן, מעט מלח ופלפל שחור (קורט + קורט) וטורפים. מוסיפים 2 כפות קורנפלור וכ- 3/4 כוס מים (מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך, אולי לא נצטרך את כל הכמות) ובוחשים היטב עד לקבלת משחה. במידת הצורך מוסיפים קורנפלור או מעט מים.
  • 4 מגבירים את הלהבה מתחת לסיר המרק. לוקחים כפית מהבלילה ומוזגים "סרטים" של בלילה לתוך בעבוע הנוזל שבסיר. כל פעם לוקחים כפית ומטפטפים את הבלילה תמיד מעל מקומות הביעבוע.
  • 5 לאחר שכל הבלילה נמזגה ממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות, עד ש"העננים" מתנפחים ומבושלים.
  • 6 מגישים חם ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. המתכון הוא לסיר בנפח 4 ליטר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)29990
חלבונים (גרם)8.1 2.43
פחמימות (גרם)4714
מתוכן סוכרים (גרם)5.65 1.69
שומנים (גרם)9.36 2.8
מתוכם שומן רווי (גרם)0.92 0.28
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)42.16 12.62
נתרן (מ"ג)918.54275.01
סיבים תזונתיים (גרם)8.69 2.6
מים (גרם)210.0762.9
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)924.12276.68
ויטמין B (מ"ג)4.091.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B3 (מ"ג)2.210.66
ויטמין B5 (מ"ג)1.020.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.510.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.510.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.03
ויטמין C (מ"ג)13.283.98
ויטמין D (מק"ג)0.230.07
ויטמין E (מ"ג)1.230.37
ויטמין K (מק"ג)17.345.19
סידן (מ"ג)52.7315.79
ברזל (מ"ג)1.010.3
מגנזיום (מ"ג)37.1511.12
זרחן (מ"ג)106.9932.03
אבץ (מ"ג)0.710.21
אשלגן (מ"ג)671.81201.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.320.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.430.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.12

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.9% 12.8% 11.1% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
מרק עדשים ירוקות קל להכנה

מרק עדשים ירוקות קל להכנה

עוגיות אמסטרדם ביתיות

עוגיות אמסטרדם ביתיות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

פסטה ברוטב עגבניות כמו של פעם

פסטה ברוטב עגבניות כמו של פעם

קאפקייקס קטיפה אדומה

קאפקייקס קטיפה אדומה

שושנת קינמון

שושנת קינמון

תבליני חורף: עובדות שכדאי לדעת

תבליני חורף: עובדות שכדאי לדעת

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪