דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (כ- 32 עוגיות בעבע)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בעבע בתמר
עוגיות בעבע בתמר
  • 1 לשים את מצרכי הבצק לבצק רך וחלק. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח, גרידת התפוז וחוואייג` האפייה. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מכינים את המלית: מרככים את התמרים במיקרו כדקה או על אש קטנה על הגז כ- 5 דקות. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.
  • 3 יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג בערך, ממלאים בערך כפית מהמלית, סוגרים (כמו שמכינים קובה), מרדדים כל כדור לאחר המילוי ויוצרים חורים בעזרת מזלג. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • 4 אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.
  • 5 הרי לכם בעבע בתמר טעימים ביותר - בהצלחה ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את חוואייג` האפייה. עוגיות טעימות ממטבח יהדות עיראק (כמו רוב הבצקים גם כאן הרכב הבצק שלי). הערה: אפשר להוסיף כרבע כוס שמן במקום החמאה או המרגרינה - רק לא לשכוח שבנוסף צריך עוד רבע כוס שמן (כמו שרשום במצרכים לבצק). הערה נוספת: במקום החוואיג` לאפייה ניתן להוסיף 1/4 כפית הל טחון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 17.2% 8.3% 71.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב