מצרכים למתכון
11 מנות/יחידות, 310 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות (סיר 6 ליטר))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
בורש מהמטבח האוקראיני
- 1 מכינים את הציר: מניחים את גרונות ההודו בסיר, מוסיפים את הסלרי, עלי הדפנה וגרגירי הפלפל השחור, וממלאים במים קרים עד 3/4 מגובה הסיר. מתחילים לבשל על אש גבוהה, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה (מדי פעם מסירים את הקצף הלבן שצף על פני הציר). לאחר כחצי שעה מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כ- 20 דקות נוספות.
- 2 במקביל במחבת גדולה מטגנים בשמן את הגזר והסלק החתוכים כרבע שעה (מערבבים מדי פעם ומכבים את האש ברגע שהירקות מתחילים להידבק למחבת). מוסיפים את תכולת המחבת לסיר, מערבבים ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. מוסיפים גם את רצועות הכרוב ומבשלים במשך כ- 10-15 דקות עד שהוא מתרכך.
- 3 בינתיים במחבת מטגנים את הבצל בשמן, וברגע שהוא משחים מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומכבים את האש. מעבירים את תכולת המחבת לסיר, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות. לקראת סוף בישול מתבלים את המרק ומוסיפים גם את עשבי התיבול הקצוצים. מכסים את הסיר ומשאירים לנוח מעט. מתקבל מרק בורש טעים ביותר.
- 4 בתיאבון
- הערות:
- 1 בורש יכול להיות צמחוני: מדלגים על שלב הכנת הציר ומכינים את המרק על בסיס ירקות בלבד.
- 2 אם רוצים אפשר להעשיר את המרק עוד יותר באמצעות הוספת שעועית לבנה מבושלת.
- 3 אם אין לכם חומץ בן יין, אפשר להחליף אותו בכף חומץ רגיל ועוד כמה כפות מיץ לימון. אבל שווה להחזיק בבית חומץ בן יין.
- 4 אפשר לשחק עם התבלינים, אבל כדאי לשמור על היחס החמוץ-מתוק.
- 5 אם לא אוהבים פטרוזיליה או שמיר אפשר להחליף בעשבי תיבול שאוהבים.
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מגישים עם או בלי שמנת חמוצה, עם לחם שחור בצד שאפשר למרוח על הקרום שלו שום טרי.
ציוד נדרש: סיר 6 ליטר, מחבתות.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.8% |
15.4% |
41.4% |
37.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב