דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 695 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שיפודי פרגיות וחזה עוף בגריל
ארוחת צהריים על טהרת העוף, צילום: מאיר רוזנברג
  • 1 מורידים את העור לפרגיות וחותכים אותן לקוביות, את חזה העוף חוצים לשנים וכל צד פותחים לשניים.
  • 2 מערבבים את חומרי תיבול הבשר (שמן זית, פפריקה, כפית מלח, פלפל שחור, כפית שום כתוש וקארי) ומשרים את הפרגיות וחזה העוף במרינדה כ-שעה.
  • 3 חותכים את הירקות לקוביות ומערבבים אותם עם חומרי הטעם (בזיליקום, כפית שום כתוש, כפית מלח, פלפל לבן, ג`ינג`ר ותפו"א קטנים.
  • 4 את המלח הגס שמים בתבנית (גובה המלח כ- 1 ס"מ) ו"שותלים" את התפו"א בתוך המלח.
  • 5 את הירקות מאדים בסיר עם מים עד לריכוך (שיהיה "אלדנטה" ולא רך מדי), את הבשר צורבים בגריל ואת תפו"א מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות כ- 40 דקות (עד ריכוך - אין צורך לאפות עם המלח הגס - הוא רק לצורך ההגשה).
  • 6 סידור הצלחת - מניחים במרכז הצלחת את הירקות, עליהם את הבשר ובצד מניחים את התפו"א על המלח.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין את תפו"א בתבנית פיירקס ולהגיש מסודרים בתבנית בשולחן.

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 11.7% 41.8% 38.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב