דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים על טהרת העוף, צילום: מאיר רוזנברג

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 695 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מורידים את העור לפרגיות וחותכים אותן לקוביות, את חזה העוף חוצים לשנים וכל צד פותחים לשניים.
  • 2 מערבבים את חומרי תיבול הבשר (שמן זית, פפריקה, כפית מלח, פלפל שחור, כפית שום כתוש וקארי) ומשרים את הפרגיות וחזה העוף במרינדה כ-שעה.
  • 3 חותכים את הירקות לקוביות ומערבבים אותם עם חומרי הטעם (בזיליקום, כפית שום כתוש, כפית מלח, פלפל לבן, ג`ינג`ר ותפו"א קטנים.
  • 4 את המלח הגס שמים בתבנית (גובה המלח כ- 1 ס"מ) ו"שותלים" את התפו"א בתוך המלח.
  • 5 את הירקות מאדים בסיר עם מים עד לריכוך (שיהיה "אלדנטה" ולא רך מדי), את הבשר צורבים בגריל ואת תפו"א מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות כ- 40 דקות (עד ריכוך - אין צורך לאפות עם המלח הגס - הוא רק לצורך ההגשה).
  • 6 סידור הצלחת - מניחים במרכז הצלחת את הירקות, עליהם את הבשר ובצד מניחים את התפו"א על המלח.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין את תפו"א בתבנית פיירקס ולהגיש מסודרים בתבנית בשולחן.

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)706102
חלבונים (גרם)69.33 9.98
פחמימות (גרם)649
מתוכן סוכרים (גרם)11.59 1.67
שומנים (גרם)19.34 2.78
מתוכם שומן רווי (גרם)4.44 0.64
כולסטרול (מ"ג)185 26.63
נתרן (מ"ג)1,651237.59
סיבים תזונתיים (גרם)13.01 1.87
מים (גרם)530.4376.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,047150.76
ויטמין B (מ"ג)32.954.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.460.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.590.08
ויטמין B3 (מ"ג)25.943.73
ויטמין B5 (מ"ג)3.680.53
ויטמין B6 (מ"ג)2.180.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)107.3815.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.720.1
ויטמין C (מ"ג)375.4654.04
ויטמין D (מק"ג)0.130.02
ויטמין E (מ"ג)3.310.48
ויטמין K (מק"ג)2,515362.01
סידן (מ"ג)140.7920.26
ברזל (מ"ג)9.891.42
מגנזיום (מ"ג)147.3421.21
זרחן (מ"ג)629.4790.6
אבץ (מ"ג)5.620.81
אשלגן (מ"ג)1,806259.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.420.49
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.770.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.720.68
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.140.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 11.7% 41.8% 38.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.