דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים על טהרת העוף, צילום: מאיר רוזנברג

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 695 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מורידים את העור לפרגיות וחותכים אותן לקוביות, את חזה העוף חוצים לשנים וכל צד פותחים לשניים.
  • 2 מערבבים את חומרי תיבול הבשר (שמן זית, פפריקה, כפית מלח, פלפל שחור, כפית שום כתוש וקארי) ומשרים את הפרגיות וחזה העוף במרינדה כ-שעה.
  • 3 חותכים את הירקות לקוביות ומערבבים אותם עם חומרי הטעם (בזיליקום, כפית שום כתוש, כפית מלח, פלפל לבן, ג`ינג`ר ותפו"א קטנים.
  • 4 את המלח הגס שמים בתבנית (גובה המלח כ- 1 ס"מ) ו"שותלים" את התפו"א בתוך המלח.
  • 5 את הירקות מאדים בסיר עם מים עד לריכוך (שיהיה "אלדנטה" ולא רך מדי), את הבשר צורבים בגריל ואת תפו"א מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות כ- 40 דקות (עד ריכוך - אין צורך לאפות עם המלח הגס - הוא רק לצורך ההגשה).
  • 6 סידור הצלחת - מניחים במרכז הצלחת את הירקות, עליהם את הבשר ובצד מניחים את התפו"א על המלח.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין את תפו"א בתבנית פיירקס ולהגיש מסודרים בתבנית בשולחן.

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)706 קלוריות102 קלוריות
חלבונים69.3 גרם10 גרם
פחמימות64 גרם9 גרם
מתוכן סוכרים11.6 גרם1.7 גרם
שומנים19.3 גרם2.8 גרם
מתוכם שומן רווי4.4 גרם0.6 גרם
כולסטרול185 מ"ג26.6 מ"ג
נתרן1.7 גרם0.2 גרם
סיבים תזונתיים13 גרם1.9 גרם
מים530.4 גרם76.3 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A1 מ"ג0.2 מ"ג
ויטמין B (סה"כ)33 מ"ג4.7 מ"ג
ויטמין B1457 מק"ג65.8 מק"ג
ויטמין B2590.3 מק"ג85 מק"ג
ויטמין B325.9 מ"ג3.7 מ"ג
ויטמין B53.7 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B62.2 מ"ג0.3 מ"ג
חומצה פולית - ויטמין B9107.4 מק"ג15.5 מק"ג
ויטמין B120.7 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C375.5 מ"ג54 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0 מק"ג
ויטמין E3.3 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין K2.5 מ"ג0.4 מ"ג
סידן140.8 מ"ג20.3 מ"ג
ברזל9.9 מ"ג1.4 מ"ג
מגנזיום147.3 מ"ג21.2 מ"ג
זרחן629.5 מ"ג90.6 מ"ג
אבץ5.6 מ"ג0.8 מ"ג
אשלגן1.8 גרם0.3 גרם
חומצות שומן רב בלתי רוויות3.4 גרם0.5 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3234.3 מ"ג33.7 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 62.8 גרם0.4 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות4.7 גרם0.7 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 94.1 גרם0.6 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 11.7% 41.8% 38.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.