דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 309 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מוקפץ עם חזה עוף, שעועית ירוקה ותרד
שילוב פסטה, חזה עוף והרבה ירוק בעיניים
  • 1 מערבבים היטב את כל מצרכי המרינדה יחד עם רצועות חזה העוף, ומשרים לפחות שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 2 חולטים את השעועית לפחות 5 דקות, מעבירים לקערה עם מי קרח לדקה-שתיים ומסננים מנוזלים (שומר על הצבע והפריכות של השעועית).
  • 3 מחממים בווק או במחבת (ציפוי טפלון/קרמי) את שמן הזית, מוסיפים את הבצלים (אפשר גם בצל גדול חתוך גס), מטגנים עד להזהבה קלה ומוציאים לכלי נפרד. מוסיפים למחבת בהדרגה בסדר הבא: פלפל ירוק חריף, שום, שעועית ירוקה, עלי בזיליקום ותרד, תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות, עד ריכוך קל של הירקות. מוציאים לכלי נפרד.
  • 4 מוסיפים למחבת את העוף במרינדה, מפזרים מעל את האורגנו ומקפיצים תוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. מחזירים למחבת את כל הירקות שהוצאנו לכלי נפרד, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מקפיצים עוד כדקה וזהו - מוכן.
  • 5 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, עם כפית גדושה מלח במי הבישול (או לפי הטעם). מסננים, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים היטב. מחלקים למנות יחד עם העוף והירקות המוקפצים.
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בפסטה מקמח מלא.

ציוד נדרש: ווק או מחבת (ציפוי טפלון/קרמי).

הערך התזונתי לא כולל את כפית המלח הגדושה לבישול הפסטה. שיטת ההכנה כוללת גם חליטה. סוג המטבח - שילוב מהמטבח האיטלקי והמטבח הסיני. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 14.5% 43.9% 39.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב