דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 108 גרם למנה\יחידה (12 יחידות מאפינס)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפינס מקמח מלא עם תותים וקרם בננה
מאפינס תות בננה
  • 1 בקערה מערבבים ביצים, סוכר, שמן ויוגורט לתערובת אחידה. מוסיפים מיץ וגרידת לימון ומערבבים שוב. מוסיפים את המרכיבים היבשים - קמח מלא מנופה, אבקת אפייה, מלח וקינמון, ומערבבים עד שהכל נספג והתערובת פחות או יותר אחידה. אין צורך לבחוש יותר מדי.
  • 2 ממלאים שקעים של תבנית מאפינס עד ל- 2/3 מגובה השקע. במרכז כל שקע נועצים תות שטוף ללא הכתר הירוק שלו. אם רוצים - מפזרים מעל מעט גבישי סוכר שלא נמסים באפייה.
  • 3 מכניסים את תבנית השקעים לתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות לחצי שעה בערך, או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש וללא פירורים. מוציאים מהתנור ומקררים. אחרי זה שולפים מהתבנית.
  • 4 מכינים קרם בננה: בסיר קטן באמצעות מזלג מועכים בננה בשלה, מוסיפים חלמון, סוכר ומיץ לימון. מחממים את הסיר על אש נמוכה ובמקביל טורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
  • 5 מקררים מעט את הקרם (אפשר להכניס לכמה דקות למקרר), ומעבירים לשק זילוף או שקית סנדוויץ` עם פינה חתוכה. ממלאים את שקעי המאפינס ומשאירים להתקרר על מנת שהקרם יתייצב.
  • 6 שומרים במקרר בכלי אטום.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אתם לא רוצים את הגרסא הבריאה יותר, אפשר להשתמש בקמח לבן וסוכר רגיל.
  • 2 אם אין לכם תבנית שקעים מסיליקון, מומלץ לרפד את השקעים במנז`טים מיוחדים למאפינס.

ציוד נדרש: תבנית סיליקון שקעים למאפינס.

הערך התזונתי לא כולל את גבישי הסוכר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 20.7% 9.8% 67.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב