דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (כ- 30 אוזני המן)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן במלית פרג
אוזני המן מסורתיות של אורן בקר
  • 1 מכינים את הבצק: במערבל עם וו גיטרה מערבבים קצרות חמאה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים.
  • 2 מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון מגוררת וביצה.
  • 3 מנפים קמח, מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל. מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר.
  • 4 מוציאים את הבצק מהמערבל, מכדררים לכדור ומכסים בניילון נצמד. מעבירים לשלוש שעות לפחות במקרר עד לשימוש (בשלב זה ניתן להקפיא את הבצק לשימוש עתידי).
  • 5 מכינים את המלית: בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב, סוכר, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, דבש, חמאה, תמצית וניל וקינמון.
  • 6 כשהנוזל רותח מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש נמוכה עד שהפרג סופג את הנוזלים.
  • 7 מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב. מצננים היטב (בשלב זה ניתן להקפיא את המלית לשימוש עתידי).
  • 8 על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת מיקד או כוס בקוטר 7 ס"מ.
  • 9 מניחים במרכז כל עיגול כפית ממחית הפרג. מקפלים את הבצק לצורת משולש, כאשר המלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק, כדי שלא ייפתחו באפייה.
  • 10 אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות כ- 15 דקות, עד שאוזני ההמן מזהיבות.
  • 11 מצננים ושומרים בכלי אטום.
טיפ למתכון
ניתן להוסיף אבקת סוכר מעל אוזני ההמן.

הערך התזונתי לא כולל את קליפות הלימון המגוררות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 29.1% 8.8% 58.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב