דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 298 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

  • השלב הראשון
  • אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)
  • בצל - 2 יחידות גדולות - סה"כ (644 גרם)
    קצוצים דק דק
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    מגורדים גס
  • סילאן - 2 כפות - סה"כ (44 גרם)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • בהרט - כף שטוחה
  • השלב השני
  • כרע עוף - 3 יחידות - סה"כ (1.05 ק"ג)
    פרוסים לשני חלקים
  • רוטב טריאקי - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • בהרט - כף שטוחה
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • השלב השלישי
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    מים רותחים
  • סילאן - דבש תמרים - כף (22 גרם)
    לפיזור מעל העוף

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף עם אורז בתנור
ארוחת צהריים אפויה בתנור
  • השלב הראשון - הכנת האורז:
  • 1 לבשל את האורז הלבן על פי הוראות ההכנה.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
  • 3 להוסיף את הגזר המגורד ולטגן עוד מספר דקות.
  • 4 להוסיף את הסוכר ולערבב. להמתין דקה.
  • 5 להוסיף את הסילאן, לערבב ולהסיר מהאש.
  • 6 את האורז המוכן לשטח בתבנית חד פעמית גדולה.
  • 7 להוסיף את התערובת של הבצל והגזר, להוסיף כף בהרט ולערבב היטב.
  • השלב השני - הכנת העוף:
  • 1 יש להרתיח את כרעי העוף - רתיחה אחת ולסנן.
  • 2 בקערה להניח את כרעי העוף, להוסיף את הטריאקי, השמן, כף בהרט ופלפל שחור לפי הטעם - ולערבב.
  • השלב השלישי - חיבור המרכיבים ואפייה:
  • 1 על התבנית עם האורז להניח את העוף המתובל.
  • 2 להוסיף את המים הרותחים.
  • 3 על כל חתיכת עוף יש לפזר מעט סילאן.
  • 4 לעטוף את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור למשך שעה ב- 200 מעלות, ועוד שעה ב- 180 מעלות (סה"כ שעתיים).
  • 5 לסיום, להסיר את נייר הכסף לעוד רבע שעה של אפייה.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית גדולה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. את האורז ניתן להכין במיקרו בכלי מתאים - 2 כוסות אורז + 4 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק עוף + כף שמן - לערבב, לחמם 20 דקות במיקרו והאורז מוכן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 13.9% 44.8% 37.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב