דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 491 גרם למנה\יחידה (ל- 5 סועדים כמנה ראשונה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שיפודי קבב דגים וגבינת מוצרלה על מצע חומוס
מנת שף גורמה של שיפודי דגים, צילום: מאיר רוזנברג
  • 1 מערבבים את כל מרכיבי הקבב ומניחים במקרר במשך חצי שעה (דג טחון, פטרוזיליה, כוסברה, בצל קצוץ, כפית שום כתוש, מוצרלה מגורדת, ביצים, כפית מלח וקורט פלפל לבן).
  • 2 לאחר מכן משפדים את השיפודים.
  • 3 מטגנים במחבת עם שמן הזית את הפלפלים הקצוצים, עגבניה קצוצה, 1/2 כפית שום כתוש, מוסיפים את היין הלבן ומיץ הלימון, מוסיפים את החומוס המבושל, דקה לפני סוף הבישול מוסיפים 1/2 כפית מלח ו- 1/4 כפית פלפל לבן, נענע ובזיליקום, ובסוף מוסיפים את גבינת הפרומעז החתוכה לטבעות.
  • 4 צורבים את הקבב בגריל או במחבת.
  • 5 במרכז הצלחת מניחים את מצע החומוס ועליו מניחים את שיפודי קבב הדגים.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מספר המנות: 2 שיפודים כמנה ראשונה/ביניים, ו- 4 שיפודים לסועד כמנה עיקרית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 20.8% 49.8% 24.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב