דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בטטה, גבינת עיזים ופטריות
שילוב טעים ביותר של בטטה וגבינת צאן
  • 1 מערבבים את הקמח, חצי כפית מלח והפרמז`ן. מוסיפים את החמאה, ומועכים את קוביות החמאה בידיים עד שהתערובת נהיית פירורית.
  • 2 מוסיפים את הביצה (מהולה ב- 7 כפות מים), לשים מעט בידיים (ממש מעט! זה הסוד לבצק אוורירי) ומעגלים לכדור.
  • 3 בעזרת מערוך מרדדים למין פיתה עבה וגדולה בעובי של כ- 2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה-שעה.
  • 4 מוציאים מהמקרר, מרדדים לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ. מצמידים את הבצק לתבנית (או תבניות, אם מכינים מיני-קישים) וחותכים את העודפים (מומלץ לשמור אותם! אפשר לעשות גם סיגרים משאריות הבצק).
  • 5 מנקבים במזלג את הבצק, מכסים בנייר אפייה ושולחים את התבנית/התבניות לכחצי שעה במקפיא. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • 6 מעבירים את התבנית/התבניות מהמקפיא לתנור (חשוב שהתנור כבר יהיה ממש חם) ואופים את הבצק. אם הוא מתחיל להישרף, מורידים מעט את החום. מוציאים לאחר כ- 10 דקות, ומשאירים את התנור דולק (את השלב הבא של הכנת המילוי מומלץ להתחיל כשהבצק במקרר או במקפיא: את קוביות הבטטה מרככים מעט במיקרוגל (בכלי סגור למשך כ- 3 דקות)).
  • 7 מזהיבים את הבצלים במעט שמן קנולה (כף וחצי). מוסיפים את הפטריות הפרוסות ואחרי כ- 3 דקות של ערבוב על אש בינונית מוסיפים את היין ומצמצמים אותו לגמרי. מוסיפים את הבטטה ל- 2 דקות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם (קורט + קורט), ומסירים מהאש.
  • 8 מערבבים את כל חומרי הרויאל יחד (שמנת לבישול, 2 ביצים, קורט מלח וקורט פלפל שחור). מפזרים בתבנית/בתבניות את הגבינות (פטה וצהובה), מעליהן את התערובת המטוגנת, מעל הכל יוצקים את הרויאל, ולבסוף מניחים למעלה את ענפי התימין.
  • 9 שולחים לתנור החם לכ- 40 דקות, עד שהקיש זהוב. מניחים להתייבשות ל- 10 דקות ומגישים חם.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לבדוק כל כמה דקות כדי לוודא שהקיש לא נשרף. אם הוא מתחיל להישרף, ועדיין לא התייצב, יש להנמיך את החום ל- 150. טיפ נוסף: בשביל להקל על העבודה, ניתן לרדד את הבצק על נייר אפייה ולאחר מכן להפוך אותו על התבנית, להצמיד ולהסיר בעדינות את הנייר.

ציוד נדרש: שתי תבניות 26.

המתכון עבור 2 תבניות קיש בגודל 26. הסיגר עשוי מהמילוי של הקיש והשאריות של הבצק (הערך התזונתי לא כולל את הסיגר). ניתן לשמור את הבצק בהקפאה למשך שבועות. כמו כן, ניתן להכין תבניות מיני-קיש, או לרדד את הבצק דק יותר ולהכין ממנו סיגרים/בורקס/כעכים ממולאים במילויים שונים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 26% 16.7% 53.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב