דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש בטטה, גבינת עיזים ופטריות
שילוב טעים ביותר של בטטה וגבינת צאן
  • 1 מערבבים את הקמח עם המלח והפרמז`ן. מוסיפים את קוביות החמאה ומועכים אותן בידיים עד שהתערובת נהיית פירורית. מוסיפים את הביצה, לשים מעט בידיים (ממש מעט! זה הסוד לבצק אוורירי) ומעגלים לכדור. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למעין פיתה עבה וגדולה בעובי של כ- 2 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה-שעה.
  • 2 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק בעובי של כחצי ס"מ, מצמידים את הבצק לתבנית (או תבניות, אם מכינים מיני-קישים) וחותכים את העודפים (מומלץ לשמור אותם! אפשר להכין גם סיגרים משאריות הבצק). מנקבים את הבצק במזלג, מכסים בנייר אפייה ושולחים את התבנית/התבניות לכחצי שעה במקפיא. בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 3 מעבירים את התבנית/התבניות מהמקפיא לתנור (חשוב שהתנור כבר יהיה ממש חם) ואופים את הבצק. אם הוא מתחיל להישרף, מורידים מעט את החום. מוציאים לאחר כ- 10 דקות, ומשאירים את התנור דולק (את השלב הבא של הכנת המילוי מומלץ להתחיל כשהבצק במקרר או במקפיא: את קוביות הבטטה מרככים מעט במיקרוגל (בכלי סגור למשך כ- 3 דקות)).
  • 4 מזהיבים את הבצלים במעט שמן, מוסיפים את הפטריות הפרוסות ואחרי כ- 3 דקות של ערבוב על אש בינונית מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים אותו לגמרי. מוסיפים את הבטטה ל- 2 דקות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומסירים מהאש.
  • 5 מערבבים את כל מצרכי הרויאל יחד. מפזרים בתבנית/בתבניות את הגבינות (הפטה והצהובה), מעליהן את התערובת המטוגנת, מעל הכל יוצקים את הרויאל, ולבסוף מניחים למעלה את ענפי התימין. אופים בתנור החם לכ- 40 דקות עד שהקיש זהוב. מניחים להתייבשות ל- 10 דקות ומגישים חם. אתם הולכים להתמכר לקיש הבטטה הזה!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לבדוק כל כמה דקות כדי לוודא שהקיש לא נשרף. אם הוא מתחיל להישרף, ועדיין לא התייצב, יש להנמיך את החום ל- 150. טיפ נוסף: בשביל להקל על העבודה, ניתן לרדד את הבצק על נייר אפייה ולאחר מכן להפוך אותו על התבנית, להצמיד ולהסיר בעדינות את הנייר.

ציוד נדרש: 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ.

המתכון עבור 2 תבניות קיש בגודל 26. הסיגר עשוי מהמילוי של הקיש והשאריות של הבצק (הערך התזונתי לא כולל את הסיגר). ניתן לשמור את הבצק בהקפאה למשך שבועות. כמו כן, ניתן להכין תבניות מיני-קיש, או לרדד את הבצק דק יותר ולהכין ממנו סיגרים/בורקס/כעכים ממולאים במילויים שונים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 26% 16.7% 53.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב