דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 825 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אורז עם עוף בתנור
ארוחת צהריים בשילוב אורז וכרעי עוף
  • 1 להכניס לסיר 3.5 כוסות מים + 1/4 כפית מלח. את החציל הפרוס להמליח ולהניח במסננת.
  • 2 להוסיף את האורז, לערבב ולהביא לרתיחה אחת.
  • 3 לבשל על אש קטנה 5 דקות. לשפוך את האורז למסננת.
  • 4 לפזר על העוף את התבלינים (פפריקה, כורכום ו- 1/4 כפית מלח) ולטגן אותם במעט שמן משני הצדדים, כ- 5 דקות מכל צד עד שמזהיב. להוציא למסננת.
  • 5 לשפוך את יתרת השמן לסיר, לטגן מעט את החציל, להוציא ולהניח על נייר סופג.
  • 6 באותו השמן לטגן בצל, להוסיף עגבניות ולבשל מעט.
  • הרכבת המנה בתבנית:
  • 1 לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 לשפוך לקערה גדולה את האורז.
  • 3 להוסיף אבקת מרק, עגבניות, בצל, חצילים ורוטב צ`ילי, ולערבב בעדינות.
  • 4 לשפוך את האורז לתבנית מתאימה.
  • 5 להניח מעל את חלקי העוף ולדחוף אותם בתוך האורז.
  • 6 לשפוך חצי כוס מים חמים בצדדים של התבנית.
  • 7 לכסות בנייר אפייה, מעל נייר כסף ולאפות ב- 180 מעלות לחצי שעה.
  • 8 לאחר חצי שעה להנמיך את החום ל- 170 מעלות לשעה בערך.
  • 9 לבדוק במהלך האפייה שהאורז לא מתייבש. אם כן, להוסיף מעט מים רותחים בצדדים.
  • 10 לא להוציא את הנייר עד ההגשה כדי שהאורז לא יתייבש בתנור.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 17.5% 56.2% 24%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב