דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים בשילוב אורז וכרעי עוף

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 825 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להכניס לסיר 3.5 כוסות מים + 1/4 כפית מלח. את החציל הפרוס להמליח ולהניח במסננת.
  • 2 להוסיף את האורז, לערבב ולהביא לרתיחה אחת.
  • 3 לבשל על אש קטנה 5 דקות. לשפוך את האורז למסננת.
  • 4 לפזר על העוף את התבלינים (פפריקה, כורכום ו- 1/4 כפית מלח) ולטגן אותם במעט שמן משני הצדדים, כ- 5 דקות מכל צד עד שמזהיב. להוציא למסננת.
  • 5 לשפוך את יתרת השמן לסיר, לטגן מעט את החציל, להוציא ולהניח על נייר סופג.
  • 6 באותו השמן לטגן בצל, להוסיף עגבניות ולבשל מעט.
  • הרכבת המנה בתבנית:
  • 1 לחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 לשפוך לקערה גדולה את האורז.
  • 3 להוסיף אבקת מרק, עגבניות, בצל, חצילים ורוטב צ`ילי, ולערבב בעדינות.
  • 4 לשפוך את האורז לתבנית מתאימה.
  • 5 להניח מעל את חלקי העוף ולדחוף אותם בתוך האורז.
  • 6 לשפוך חצי כוס מים חמים בצדדים של התבנית.
  • 7 לכסות בנייר אפייה, מעל נייר כסף ולאפות ב- 180 מעלות לחצי שעה.
  • 8 לאחר חצי שעה להנמיך את החום ל- 170 מעלות לשעה בערך.
  • 9 לבדוק במהלך האפייה שהאורז לא מתייבש. אם כן, להוסיף מעט מים רותחים בצדדים.
  • 10 לא להוציא את הנייר עד ההגשה כדי שהאורז לא יתייבש בתנור.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)901109
חלבונים (גרם)103.43 12.53
פחמימות (גרם)445
מתוכן סוכרים (גרם)7.42 0.9
שומנים (גרם)32.26 3.91
מתוכם שומן רווי (גרם)6.01 0.73
כולסטרול (מ"ג)325.5 39.44
נתרן (מ"ג)1,714207.75
סיבים תזונתיים (גרם)4.22 0.51
מים (גרם)591.5871.69
ליקופן (מ"ג)2.090.25
ויטמין A (מק"ג)80.839.8
ויטמין B (מ"ג)29.933.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.370.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.860.1
ויטמין B3 (מ"ג)22.232.69
ויטמין B5 (מ"ג)4.790.58
ויטמין B6 (מ"ג)1.60.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)61.567.46
ויטמין B12 (מק"ג)1.190.14
ויטמין C (מ"ג)20.862.53
ויטמין D (מק"ג)0.440.05
ויטמין E (מ"ג)1.670.2
ויטמין K (מק"ג)16.682.02
סידן (מ"ג)78.439.5
ברזל (מ"ג)6.270.76
מגנזיום (מ"ג)126.8415.37
זרחן (מ"ג)724.1487.75
אבץ (מ"ג)11.551.4
אשלגן (מ"ג)1,257152.35
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.980.6
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.940.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.620.8
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.530.67

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 17.5% 56.2% 24%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.