דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (כ- 15 פנקייקים גדולים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פנקייק מקמח מלא, שיבולת שועל וקינמון
פנקייק מקמח חיטה מלאה
  • 1 בקערה מערבבים חצי מכמות היוגורט עם הקוואקר ומשאירים בצד למשך כ- 10 דקות. בינתיים, מנפים לתוך קערה גדולה נפרדת את הקמח המלא, מוסיפים את הסוכר החום, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון, מערבבים ומוסיפים לתערובת היבשה את הביצים, את החצי השני של היוגורט והשמן, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2 מוסיפים לקערה הגדולה את תערובת שיבולת השועל עם היוגורט ומערבבים בפעם האחרונה. מתקבלת בלילה סמיכה וחלקה, ללא גושים. נותנים לה מנוחה בת 10 דקות, במהלכה יופיעו על פני הבלילה חורים קטנטנים.
  • 3 משמנים קלות מחבת עם שמן ספריי (התזה אחת), באמצעות מצקת או כף יוצקים על המחבת פנקייקים בגודל רצוי ומטגנים על אש בינונית-נמוכה בערך דקה על כל צד, או עד שהם מזהיבים. הופכים מצד לצד בעזרת תרבד ומגישים מיד פנקייק מושלם ובריא עם תוספות לפי הטעם או מקררים ושומרים בקופסה סגורה.
  • 4 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להקטין את כמות הסוכר בבלילה אם רוצים פנקייקים עם טעם נייטרלי.
  • 2 אפשר להחליף את היוגורט הלבן בקופסת 500 מ"ל של רויון.
  • 3 לפנקייקים ריחניים אף יותר אפשר להוסיף לבלילה אגוז מוסקט מגורר.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
בריא ביחס לפנקייקים אחרים.

המידות הכתובות ליד המוצרים - לפי כוס מדידה סטנדרטית. מי שרוצה פנקייקים קטנים יותר - יקבל כמות של פי 2. הערך התזונתי לא כולל את התוספות שעל הפנקייקים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.4% 12.6% 16.3% 61.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב