מצרכים למתכון
26 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפינס)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
קאפקייקס מקוריים עם קראמבל תפוחים
- 1 הכנת השטרויזל (פירורי קראמבל): מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והקינמון. בקערה גדולה יותר מניחים את קוביות החמאה. מוסיפים על החמאה את הקמח ומשפשפים את התערובת בין הידיים כדי ליצור תערובת פירורית. מוסיפים את הקוואקר, מערבבים קלות ומעבירים מיד למקרר.
- 2 הכנת רסק תפוחי העץ: חותכים את התפוחים לרבעים (אין צורך לקלף) ומוציאים מהם את הגרעינים. מניחים בקערה את מיץ הלימון ומגררים לתוכה בעזרת פומפייה דקה מאוד את התפוחים. מערבבים היטב (התערובת תשחים מעט במגע עם חמצן - זה בסדר. בנוסף לרסק, יתקבל מיץ תפוחים. לא מסננים את המיץ, אלא מערבבים אותו לתוך הרסק - הוא נותן טעם נפלא).
- 3 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית שקעים בינוניים בעטרות נייר (מנג`טים בגודל מספר 4).
- 4 הכנת הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית מקרימים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה, אחידה ותפוחה. מבליעים את הביצים בתערובת, זו אחר זו, ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה כ- 3 דקות נוספות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כוס קמח ומחצית מן רסק התפוחים שהכנו, ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הקמח (כוס נוספת), אבקת האפייה ויתרת רסק התפוחים שהכנו. מוסיפים את הקינמון, מגבירים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה ומקציפים כחצי דקה.
- 5 הרכבה ואפייה: ממלאים כל שקע בבלילה עד ל- 2/3 מגובה עטרת הנייר. מוסיפים כף גדושה של שטרויזל מעל כל קאפקייק. אופים למשך כ- 15-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש והקאפקייקס השחימו מעט. מפזרים את הקינמון מעל הקאפקייקס המוכנים וזהו!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
לגיוון ניתן להוסיף לתערובת הבלילה 2 תפוחים נוספים חתוכים לקוביות קטנות, בזמן הוספת הקינמון.
ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, תבנית שקעים בינוניים בעטרות נייר (מנג`טים בגודל מספר 4).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.4% |
21% |
8% |
68.6% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב