דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קאפקייקס קראמבל תפוחים
קאפקייקס קראמבל תפוחים
קאפקייקס מקוריים עם קראמבל תפוחים

מצרכים למתכון

26 מנות/יחידות, 63 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפינס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת השטרויזל (פירורי קראמבל): מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והקינמון. בקערה גדולה יותר מניחים את קוביות החמאה. מוסיפים על החמאה את הקמח ומשפשפים את התערובת בין הידיים כדי ליצור תערובת פירורית. מוסיפים את הקוואקר, מערבבים קלות ומעבירים מיד למקרר.
  • 2 הכנת רסק תפוחי העץ: חותכים את התפוחים לרבעים (אין צורך לקלף) ומוציאים מהם את הגרעינים. מניחים בקערה את מיץ הלימון ומגררים לתוכה בעזרת פומפייה דקה מאוד את התפוחים. מערבבים היטב (התערובת תשחים מעט במגע עם חמצן - זה בסדר. בנוסף לרסק, יתקבל מיץ תפוחים. לא מסננים את המיץ, אלא מערבבים אותו לתוך הרסק - הוא נותן טעם נפלא).
  • 3 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית שקעים בינוניים בעטרות נייר (מנג`טים בגודל מספר 4).
  • 4 הכנת הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית מקרימים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה, אחידה ותפוחה. מבליעים את הביצים בתערובת, זו אחר זו, ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה כ- 3 דקות נוספות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים כוס קמח ומחצית מן רסק התפוחים שהכנו, ולאחר מכן מוסיפים את יתרת הקמח (כוס נוספת), אבקת האפייה ויתרת רסק התפוחים שהכנו. מוסיפים את הקינמון, מגבירים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה ומקציפים כחצי דקה.
  • 5 הרכבה ואפייה: ממלאים כל שקע בבלילה עד ל- 2/3 מגובה עטרת הנייר. מוסיפים כף גדושה של שטרויזל מעל כל קאפקייק. אופים למשך כ- 15-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש והקאפקייקס השחימו מעט. מפזרים את הקינמון מעל הקאפקייקס המוכנים וזהו!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לגיוון ניתן להוסיף לתערובת הבלילה 2 תפוחים נוספים חתוכים לקוביות קטנות, בזמן הוספת הקינמון.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, תבנית שקעים בינוניים בעטרות נייר (מנג`טים בגודל מספר 4).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)175277
חלבונים (גרם)2.86 4.53
פחמימות (גרם)2439
מתוכן סוכרים (גרם)11.25 17.8
שומנים (גרם)7.47 11.81
מתוכם שומן רווי (גרם)4.03 6.38
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)48.11 76.09
נתרן (מ"ג)42.3566.97
סיבים תזונתיים (גרם)0.85 1.35
מים (גרם)24.6238.94
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.6621.61
ויטמין B (מ"ג)0.250.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.396.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.11
ויטמין C (מ"ג)0.190.3
ויטמין D (מק"ג)0.160.25
ויטמין E (מ"ג)0.130.2
ויטמין K (מק"ג)0.791.25
סידן (מ"ג)36.4957.71
ברזל (מ"ג)0.280.44
מגנזיום (מ"ג)2.343.7
זרחן (מ"ג)56.4489.26
אבץ (מ"ג)0.110.18
אשלגן (מ"ג)38.2460.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.290.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.270.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 21% 8% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.