דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (מנות חומוס מכובדות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חומוס ישראלי ביתי
הכי קל והכי טעים להכין חומוס ביתי
  • 1 משרים את גרגירי החומוס לפחות ל- 8 שעות עם אבקת הסודה לשתייה. מסננים את המים, מעבירים לסיר עם מים חדשים ומרתיחים. ברגע שהמים רותחים מוסיפים את אבקת האפייה.
  • 2 מסירים את הקצף מפני המים וגם את הקליפות. כשהמים משנים את צבעם לצהוב וגרגירי החומוס נמעכים ממש בקלות (כשעה וחצי סה"כ) - אז גרגירי החומוס מוכנים (שומרים בערך כוס ממי הבישול).
  • 3 מקררים את גרגירי החומוס ורק לאחר מכן מתחילים לעבוד (מומלץ לשמור כרבע מכמות הגרגירים לקישוט המנה בסוף).
  • 4 טוחנים את גרגירי החומוס המבושלים עם הטחינה הגולמית, השום, מיץ הלימון, שמן הזית, התבלינים ומי הבישול, עד למרקם החומוס שאוהבים.
  • 5 להגשה: כל אחד איך שהוא אוהב! אני מציעה להגיש חומוס ישראלי ביתי עם ביצה קשה, גרגירי חומוס, שום גבישי, שמן זית, כוסברה טרייה והרבה כמון.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את התוספת להגשת מנת החומוס. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית ובישול גרגירי החומוס (ניתן להכין מראש ואף להקפיא).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.5% 26.3% 19.4% 40.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.56 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב