מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 295 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
קיש מקמח מלא וירקות בריאים
- הכנת הירקות:
- 1 עוטפים את הסלק בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כשעה, או עד שהוא מתרכך. מקררים, מקלפים וחותכים לקוביות בינוניות.
- 2 במקביל מכניסים לתנור תבנית עם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות עם כפית שמן זית, קורט מלח גס וחצי כפית פלפל שחור, ואופים חצי שעה.
- 3 בינתיים, שוטפים היטב את התרד, מייבשים במייבש חסה או באמצעות מגבות נייר ומטגנים על מחבת עם כפית שמן זית במשך דקות ספורות בלבד. מתבלים בקורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס ומעט כמון, מערבבים ומשאירים להתקרר.
- הכנת הבצק:
- 1 בקערה טורפים את הביצים עם השמן, המלח והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- 2 מנפים פנימה את הקמחים ואבקת האפייה, ומערבבים תחילה בעזרת כף ולאחר מכן עם הידיים עד שמתקבל כדור בצק רך.
- 3 מעבירים את הבצק לתבנית 26 ס"מ ובעזרת אצבעות מהדקים אותו לתחתית ולדפנות עד שנוצרים שוליים בגובה 2-3 ס"מ. במידת הצורך מיישרים אותם עם סכין.
- 4 דוקרים את התחתית עם מזלג, מכסים את הקלתית עם נייר אפייה, מניחים מעל משקולת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 20 דקות, או עד שהקלתית מתחילה להזהיב. מוציאים ומקררים במשך 10 דקות.
- הכנת הרויאל והרכבת הקיש:
- 1 טורפים בקערה את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- 2 מרכיבים את הקיש: על הקלתית מניחים את עלי התרד, מעליהם קוביות הסלק והבטטה, ביניהם מפוררים גבינת ריקוטה, יוצקים רויאל ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת. אופים בחום 180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהמילוי מתייצב ומזהיב.
- 3 מקררים, פורסים ומגישים לצד סלט ירוק או עם שמנת חמוצה.
- 4 בתיאבון
- הערות והצעות:
- 1 אפשר להחליף את גבינת הריקוטה הביתית בקנויה - המתכון לריקוטה הביתית מופיע במתכונים החלופיים.
- 2 אם לא רוצים לטגן את התרד, אפשר במקום זה לחלוט אותו.
- 3 אפשר להחליף את השמנת החמוצה ברויאל בכמות זהה של שמנת לבישול 10%.
- 4 אפשר להחליף את גבינת הפרמזן בגבינות אחרות, למשל בגבינה צהובה מעושנת או גרוייר.
- 5 תרגישו חופשיים לשחק עם התיבול.
ציוד נדרש: תבנית 26 ס"מ.
המידות הכתובות ליד המוצרים - לפי כוס מדידה סטנדרטית. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.6% |
29.7% |
18% |
49.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב